‘Feyenoord blunderde met mislopen Ajacied’

Foto: ‘Feyenoord blunderde met mislopen Ajacied’

Bij Feyenoord lopen er natuurlijk nog genoeg grote talenten rond, maar de beleidsbepalers op Varkenoord zullen zich nog wel eens achter de oren krabben als ze horen dat Jorrel Hato op het punt van doorbreken staat bij rivaal Ajax.

Hato speelde immers bij De Zwevers, op een paar honderd meter van De Kuip. Via Sparta belandde hij in 2018 in Amsterdam. “Sommige mensen in mijn omgeving vonden het apart dat niet Feyenoord, maar Sparta me haalde. Toen Ajax zich in 2018 meldde en Feyenoord niet, was dat ook het geval. Mij maakt het niet uit. Ik ben hier prima terechtgekomen”, vertelt de bijna zeventienjarige verdediger aan Ajax Life.

Toen Ajax zich bij Sparta meldde, moest Hato wel even nadenken. “Heel kort hoor, haha. Als Ajax komt, wordt je wel blij, maar Amsterdam is voor een twaalfjarige best ver wat reisafstand betreft. In mijn eerste twee jaar bij Ajax, In Onder 13 en Onder 14, werd ik met een busje gehaald en gebracht. Daarna ben ik per trein gaan reizen.”

Dicht tegen doorbraak bij Ajax aan

Hato mocht al minuten maken voor Ajax 1 in het KNVB Bekerduel met FC Den Bosch vorige maand. “Het is toch even wennen als je opeens met Brian Brobbey, Owen Wijndal en Devyne Rensch op het veld staat. Maar hier groei je in en uiteindelijk voelde het steeds normaler om met hen te trainen.”

Nu Hato bij Jong Ajax al tot de beteren behoort, zijn de verwachtingen rondom zijn toekomst hooggespannen. Zelf blijft hij er kalm onder. “Ik heb me voorgenomen altijd rustig te blijven, ook al kan de drukte straks op mij afkomen. Ik weet van mezelf waarom ik dit doe: ik wil de beste worden. Het belangrijkste is dat ik dicht bij mezelf blijf. Het is leuk positieve dingen over jezelf te lezen, maar ik besef ook dat dit straks andersom kan zijn.”

Hato gaat doorbreken in Ajax 1

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
737+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie