Feyenoord bevoordeeld? | Afl. 27 podcast Twee Viertje

Foto: Feyenoord bevoordeeld? | Afl. 27 podcast Twee Viertje

Feyenoord won afgelopen zaterdag ternauwernood van FC Groningen met 1-0 en de Rotterdammers werden een handje geholpen door scheidsrechter Joey Kooy, die Isak Dybvik Määttä met twee keer geel en dus rood van het veld stuurde, nadat hij de bal tegen Alireza Jahanbakhsh aan getrapt had. De nummer één van de Eredivisie heeft de arbitrage de laatste tijd niet tegen, klinkt het her en der, maar is Aad de Mos het daarmee eens?

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl reageert de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV: “Veel scheidsrechters hebben het natuurlijk moeilijk in de laatste fase bij Feyenoord. Ze zijn onder de indruk van het lawaai dat er gemaakt wordt. Van de druk die erop gelegd wordt bij grensrechters, bij trainers van de tegenstander, bij van alles en nog wat. Ze worden onvriendelijk bejegend, dat is heel vervelend. Maar ik vond ook dat Joey Kooy daar te snel een gele kaart voor trok. Hij had beter even weg kunnen blijven bij de situatie. Dat is natuurlijk ook gedeeltelijk de oorzaak dat er alsnog verloren werd. Maar Feyenoord heeft veel pech gehad in de afwerking en Feyenoord scoort structureel in de blessuretijd, dat is ook wel een kwaliteit die ze hebben.”

De Mos is echter absoluut niet van mening dat de scheidsrechters op de hand van Feyenoord zijn: “Aan het einde van de rit krijgt iedereen wat hij verdient. Feyenoord heeft hier in Eindhoven ook weleens verloren, ten onrechte, omdat er een hoekschop werd gegeven die geen hoekschop was. Ajax komt weleens goed weg met een VAR-situatie. Feyenoord is een keer ongelukkig weggekomen met een zuiver doelpunt van Giménez bij Twente. Maar het begint er wel op te lijken dat scheidsrechters de stand in de Eredivisie bepalen. Omdat het regelmatig voorkomt dat er foute beslissingen worden genomen. Daarom zeg ik dat ook: het lijkt erop dat scheidsrechters de ranglijst beïnvloeden.”

Feyenoord Eredivisie-kampioen?

Een tijdje geleden voorspelde onze huisanalist dat Ajax kampioen zou worden, maar de Amsterdammers staan nog altijd tweede. Past hij zijn voorspelling aan? Nooit! “Als ze de bananenschil tegen Heerenveen ontwijken… Dan gaan ze op 19 maart samen de ArenA in voor de wedstrijd Ajax-Feyenoord en krijgen we een zondag met Ajax als koploper op basis van het doelsaldo. Wat er daarna gaat gebeuren is het grote vraagteken.”

“Ik heb het vanmorgen een beetje zitten te bekijken, naar aanleiding van het speelschema dat ze hebben”, vervolgt De Mos, die toch lijkt te twijfelen. “En dan zie je dat Feyenoord een aanmerkelijk makkelijker speelschema heeft, maar dat wil niet alles zeggen. Het is al gebleken dat de zogenaamde kleintjes aan het einde gevaarlijk zijn, als ze vechten voor lijfsbehoud. En dat de grote jongens niet per se moeilijker zijn dan de kleintjes. Wees voorzichtig, maar op basis van wat ik nu zie, het spel en de basisploegen, zou ik zeggen dat Feyenoord licht favoriet is. Aan de andere kant: ze moeten Europees spelen, ze moeten verder in de beker, ze hebben er internationals bij gekregen. Voorlopig blijf ik bij Ajax.”

Wordt Ajax alsnog kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Zijn de arbiters op de hand van Feyenoord?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
324+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie