‘FC Twente zet bijzondere clausule in huurcontract Ünüvar’

Foto: ‘FC Twente zet bijzondere clausule in huurcontract Ünüvar’

Naci Ünüvar voetbalt aankomend seizoen zo goed als zeker voor FC Twente, zo meldt Tijmen van Wissing in De Oosttribune op RTV Oost. Hij komt voor een seizoen op huurbasis naar Enschede, waarna de club ook nog eens aan hem kan verdienen.

Ontwikkeling Ünüvar

De middenvelder stond jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax bekend als een groot talent, maar brak nooit door in het eerste team. Het bleef slechts bij een handjevol wedstrijden, waardoor hij afgelopen seizoen werd verhuurd aan Trabzonspor. Zijn periode in Turkije verliep echter anders dan vooraf gedacht.

Het lukte het talent namelijk niet om veel basisplaatsen te bemachtigen. Hij bleef daardoor op 12 wedstrijden steken, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en een assist. Aan het einde van het seizoen raakte hij geblesseerd en besloten alle partijen dat het beter was dat hij terugkeerde naar Amsterdam.

Afspraken FC Twente en Ajax

FC Twente heeft er nog altijd vertrouwen in dat de kwaliteiten van Ünüvar eruit gaan komen en onderhandelt daarom al een periode met Ajax over een huurconstructie. Waar de Amsterdammers hem niet willen verkopen, is FC Twente er volgens Wissing wel in geslaagd om in de toekomst geld aan hem te verdienen.

In het huurcontract van Ünüvar, die in Amsterdam nog een verbintenis heeft tot medio 2026, staat namelijk een bijzondere afspraak opgenomen. Mocht Ajax de speler in de toekomst verkopen, dan heeft FC Twente naar verluidt recht op een percentage van dat bedrag. Zo heeft FC Twente een extra reden om veel energie in Ünüvar te steken.

Eindigt FC Twente volgend seizoen in de top 3?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Ünüvar het bij FC Twente goed doen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
1073+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie