Fabrizio Romano: ‘Grote Frenkie-verandering’

Foto: Fabrizio Romano: ‘Grote Frenkie-verandering’

De situatie van FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong is de afgelopen maanden veranderd. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano wil de Catalaanse topclub niet langer meewerken aan een uittocht van de Oranje-international.

De toekomst van De Jong zorgt al meer dan een half jaar voor aanhoudende berichtgeving. Verschillende media denken zeker te weten dat de oud-Ajacied wil nadenken over een transfer naar Manchester United, waar manager Erik ten Hag hem met open armen zou ontvangen. Ook gaan er geluiden dat FC Barcelona zijn vertrek toejuicht met het oog op de financiële situatie.

De Italiaanse journalist Romano erkent dat FC Barcelona in 2022 serieus heeft nagedacht over een transfer van De Jong. Het gevoel van de technische leiding is de afgelopen maanden echter omgeslagen. Waar de Catalanen voorheen positief tegenover een afscheid van de middenvelder stond, daar is zijn naam inmiddels met rood omcirkeld voor de komende jaren.

Aan het begin van dit seizoen bevond De Jong zich op de reservebank van FC Barcelona. De Nederlander wilde echter niets weten van een vertrek, ook al stoorde hij zich aan de handelswijze van de clubleiding in Camp Nou. Gedurende de eerste seizoenshelft heroverde hij zijn basisplaats en daarmee lijkt hij de wijze heren nu definitief voor zich te hebben gewonnen.

Het contract van De Jong loopt medio 2026 af.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 20:58.

Had je dat verwacht?

  • Ja
  • Nee
593+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie