Stel jouw Oranje-elftal samen

Foto: Stel jouw Oranje-elftal samen

Ronald Koeman heeft heel wat te kiezen. De bondscoach van Oranje heeft voor zijn eerste selectie van zijn tweede bondscoach-periode een shortlist van 37 man gemaakt. Veel spelers hebben pijntjes, of komen bij hun club niet aan de bak. Daarom wil Koeman graag jouw hulp! Stel daarom hieronder en via Twitter, Facebook en Instagram jouw favoriete Oranje-elftal samen.

Koeman heeft aangekondigd weer terug te gaan naar het oud-Hollandse 4-3-3, met de punt naar achteren. Daar gaan wij dus ook vanuit. We hebben een schifting gemaakt per positie om zo een ideale Oranje-elf te maken. Teun Koopmeiners is al de eerste afvaller, dus die hebben we niet meegenomen. Op basis van alle stemmen komen wij als lezers van SoccerNews.nl ook tot de definitieve Oranje-selectie voor de duels met Frankrijk (uit) en Gibraltar (thuis).

Stem snel op jouw favorieten Oranje-elftal en lees donderdag wat het ideale Oranje-elftal en de Oranje-selectie van SoccerNews.nl is. Ga naar ons Twitterkanaal of Facebookpagina voor de polletjes voor de veldspelers. Of check onze story op Instagram!

Wie wordt de eerste keeper van Oranje?

Keeper Oranje

  • Kjell Scherpen
  • Bart Verbruggen
  • Andries Noppert
  • Jasper Cillessen
  • Mark Flekken
1077+ Votes

Wie kies jij als rechtsback?

Welke rechter centrale verdediger heeft jouw voorkeur?

Wie wordt jouw linker centrale verdediger?

Voor wie stem jij als linksback?

Kies jouw favoriete verdedigende middenvelder

Wie moet de rechter aanvallende middenvelder worden?

Wie kan het beste uit de voeten als linker aanvallende middenvelder?

Wie wordt jouw rechtsbuiten?*

*Vanwege het gebrek aan rechtsbuitens (Koeman heeft geen enkele spelers in zijn voorselectie die bij zijn club rechtsbuiten speelt) hebben we creatief moeten schuiven met enkele spelers om toch genoeg keuzemogelijkheden te geven. We hebben ook gekeken hoe Koeman in het verleden speelde met Oranje, zoals Frenkie de Jong als linker aanvallende middenvelder. Kenneth Taylor, Memphis Depay en Noa Lang staan daarom niet bij hun favoriete posities. Dat geldt ook voor Steven Berghuis en Xavi Simons die wel goede opties zouden kunnen zijn als rechtsbuiten.

Wie kies jij als spits?

Selecteer hier jouw favoriete linksbuiten

France
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 20:43.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie