Expertise van Overmars verheerlijkt: “Dát is het kennersoog”

Foto: Expertise van Overmars verheerlijkt: “Dát is het kennersoog”

Marc Overmars is alweer ruim een jaar werkzaam bij Royal Antwerp FC, waar hij als technisch directeur al een uitstekende indruk achterliet. Omar Souidi is eveneens te spreken over de kwaliteiten van de Nederlander, zo laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

Kwaliteiten als technisch directeur

De supporters van Antwerp en advocaat van eigenaar Paul Gheysens volgt de vooruitgang van de vereniging van dichtbij en ziet dat Overmars binnen een korte periode de selectie naar een hoger niveau wist te brengen. Antwerp doet nog altijd mee voor de Belgische landstitel en dat komt volgens Souidi voornamelijk door het werk van Overmars.

“Het is echt knap hoe hij voetbal leest”, vertelt hij. “Als je samen met Marc naar een wedstrijd of training kijkt, ziet hij dingen die je zelf niet had gezien. Dat is het kennersoog. Bovendien heeft Marc een duidelijke visie. Maar dan nog blijft het opmerkelijk hoe snel hij zijn stempel heeft gedrukt. In een paar maanden was Marcs hand al duidelijk zichtbaar.”

Overmars klaar voor topclub

Antwerp profiteerde vorig kalenderjaar van het plotseling vertrek van Overmars bij Ajax, dat na grensoverschrijdend gedrag de succesvolle technisch directeur besloot weg te sturen. Ondanks zijn verleden verwacht Souidi dat Overmars binnen een aantal seizoenen naar een topcompetitie vertrekt om daar aan de slag te gaan.

“Het is iemand die bij geen enkele Europese topclub zou misstaan. Als Antwerp-supporter kan ik alleen maar hopen dat we nog een paar jaar mogen genieten van zijn expertise”, stelt hij daarom. Volgens Souidi heeft Overmars er verstandig aan gedaan om bij zijn komst veel energie te steken in het leren kennen van de clubcultuur, waarvan hij inmiddels de vruchten plukt.

Pakt Royal Antwerp FC de landstitel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Overmars ooit nog naar een topclub?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie