AC Milan betaalt minder voor Reijnders, Premier League grijpt mis

Foto: AC Milan betaalt minder voor Reijnders, Premier League grijpt mis

AC Milan heeft minder betaald voor Tijjani Reijnders dan de ruim 20 tot 25 miljoen die rondgaat. De Italiaanse topclub maakt 19 miljoen euro over aan AZ. De Milanezen waren niet alleen FC Barcelona te snel af, maar ook de Premier League greep mis. Brighton & Hove Albion was serieus voor hem in de markt. Dat melden goed ingevoerde bronnen vrijdag aan SoccerNews.nl. Een reconstructie.

Onthullende details over transfer van AZ-middenvelder Tijjani Reijnders

FC Barcelona wilde de 24-jarige Reijnders graag naar Spanje halen, maar de Spaanse topclub kon niet echt doorpakken in verband met de financiële problemen waarin de club verkeert. Brighton was qua naam simpelweg niet aantrekkelijk genoeg voor Reijnders. Hij koos daarom voor zijn droomclub AC Milan, waar Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten in het verre verleden schitterden en grote prijzen wisten te winnen.

Martin Reijnders

Volgens ingewijden heeft de vader van Tijjani Reijnders, oud-prof van onder meer PEC Zwolle Martin Reijnders, zich op de achtergrond vooral beziggehouden met de overgang van zijn zoon naar Milaan. Om een en ander tijdens de transfer juridisch geregeld te krijgen, werd daarom een advocaat ingezet.

Dat heeft ermee te maken dat Tijjani Reijnders enige tijd geleden, zoals SoccerNews.nl al onthulde, besloten had om afscheid te nemen van zijn zaakwaarnemer. Reden hierover was onder andere dat er op de achtergrond gesteggel was ontstaan over een nieuw contract bij AZ voor Reijnders dat eind vorig jaar nog werd opengebroken.

Gesteggel over verkooppercentage

“Hierin stond plots dat onder andere een verkooppercentage niet meer op naam van Tijjani stond maar op naam van zijn oud-zaakwaarnemer. Hierover bestaat nu nog steeds onvrede”, vertellen bronnen rondom de talentvolle middenvelder. AC Milan heeft in totaal negentien miljoen euro betaald voor Reijnders, die een vijfjarig contract heeft getekend in San Siro.

Bonussen in nieuw contract

Daar komen nog bonussen bij voor AZ én voor Reijnders als hij een bepaald aantal wedstrijden speelt én als AC Milan bijvoorbeeld komend seizoen kampioen wordt in de Serie A.

Tijjani Reijnders speelde in totaal zes jaar voor AZ waar hij zich stormachtig ontwikkelde. De in Zwolle geboren middenvelder speelde in de jeugd van PEC Zwolle en FC Twente, waarna hij kortstondig bij amateurclub CSV’28 voetbalde. PEC pikte hem daar op 18-jarige leeftijd weer op. Na zijn debuut in Zwolle sloeg AZ toe en de rest is geschiedenis.

SN Transferoverzicht: alle transfers van Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

Tijjani Reijnders gaat slagen bij AC Milan

  • Ja
  • Nee
444+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie