Europese media gaan los over Ziyech na duel met België

Foto: Europese media gaan los over Ziyech na duel met België

Marokko won vanmiddag erg knap met 0-2 van België, waardoor het bereiken van de knock out-fase plots zeer reëel is. De Europese media zijn na afloop vol lof over de Atlas Lions, over Hakim Ziyech in het bijzonder.

Zo kopt El Mundo Deportivo vanuit Spanje: “Marokko schrijft geschiedenis tegen een onherkenbaar België.” En verder: “Marokko, vooral geleid door uitblinker Ziyech, heeft een buitengewoon knappe prestatie neergezet. België werd de tweede helft totaal overklast door het Marokkaanse team.”

‘Geweldig’

The Guardian is eveneens lyrisch over de Chelsea-bankzitter, die in de eerste helft nog een doelpunt van hem afgekeurd zag worden (VAR, hinderlijk buitenspel voor de neus van Thibaut Courtois). “De invallers Abdelhamid Sabiri en Zakaria Aboukhlal maakte de doelpunten. Soufiane Boufal en Hakim Ziyech waren ook fantastisch.”

L’Equipe is nog voorzichtig met een 7 op rapport voor Ziyech. “Een ongrijpbare Hakim Ziyech leidde zijn ploeg naar een schitterende zege tegen België.” The Evening Standard is vanuit Engeland uitbundig: “Hakim Ziyech schittert, terwijl de Leeuwen van de Atlas een grandioze overwinning boeken. Een uitstekend spelende Ziyech eiste bij de 2-0 een hoofdrol voor zich op door Timothy Castagne dol te draaien en Aboukhlal in stelling te brengen.”

Tot slot noemt de BBC het ‘de volgende shock op dit WK’. “België betaalde vandaag de prijs voor de geweldige prestatie van Marokko. De tweede helft was fenomenaal.”

Ziyech is nog altijd absolute wereldtop

  • Eens
  • Oneens
2823+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie