Eriksen staat voor emotioneel WK: “Heel wrang”

Foto: Eriksen staat voor emotioneel WK: “Heel wrang”

Christian Eriksen werd op 12 juni 2021 wereldnieuws toen hij tijdens een EK-wedstrijd werd getroffen door een hartstilstand. Anderhalf jaar later keert de middenvelder met Denemarken terug op een groot eindtoernooi.

In de zomer van 2021 was het even de vraag of Eriksen het überhaupt zou redden, maar nu richt de focus zich dus opeens op het WK. “Het is heel wrang als je er bij stilstaat”, zo citeert de NOS. “Hoe het er toen met mijn carrière en mijn leven voorstond. Een heel contrast met hier nu na een jaar zitten en meedoen met het WK.”

Na zijn hartstilstand vertrok Eriksen bij Internazionale, waarna hij via Brentford naar Manchester United verhuisde. Nu volgt dus een WK-deelname. “Ik hoopte dat ik mee kon. Dat ik gezond genoeg zou zijn en toestemming kreeg van de artsen. Dus daar ben ik dankbaar voor.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Lange weg

Eriksen stelt dat het een lange weg is geweest. “Niet kunnen spelen voelt altijd heel lang. Of je nu een kleine of een grote blessure hebt, het voelt altijd langer dan het is. Het voelt natuurlijk als lang, maar als je kijkt hoe ik er nu aan toe ben na wat er allemaal is gebeurd is het heel snel gegaan. Zowel in het voetbal als in mijn privéleven.”

De United-middenvelder is dolgelukkig nu hij mag schitteren in Qatar. “Meedoen met het WK is natuurlijk geweldig. Omdat het het WK is. Niet omdat ik er hard voor heb gewerkt om dat te bereiken. Ik wilde weer voetballen en gelukkig is dat op het WK.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 november 2022 13:57.

Had je dat verwacht?

  • Ja
  • Nee
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie