Eredivisie laat ESPN-deal wankelen

Foto: Eredivisie laat ESPN-deal wankelen

De Eredivisie-clubs zullen aanstaande maandag niet stemmen over de nieuwe televisiedeal met ESPN. De huidige rechtenhouder heeft 1,7 miljard euro geboden voor de periode 2025-2035, maar een beslissing blijft voorlopig uit.

Voorlopig geen witte rook

De Telegraaf schrijft vrijdagmiddag over de uitgestelde stemming: “Dit is wat de mediaklankbordgroep van de Eredivisie CV de profclubs heeft geadviseerd na ze vrijdag te hebben bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. De meeste clubs namen het advies ter harte.”

ESPN, onderdeel van Disney, leek garant te staan voor 1,7 miljard euro. Ook leek de contractduur van tien jaar een voorwaarde. In werkelijkheid bleek daar weinig van. Een financiële garantstelling bleef uit én de contractduur bleek niet in beton gegoten. Zo bleek ook vijf jaar bespreekbaar te zijn.

Jan de Jong wekt irritatie

Een consortium van kabelmaatschappijen (KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en DELTA) heeft 1,8 miljard euro geboden. Door de kersverse houding van ESPN hebben de Eredivisie-clubs besloten om meer bedenktijd te nemen. ECV-directeur Jan de Jong weigert vooralsnog te onderhandelen met de kabelmaatschappijen, die overwegen om het ACM (Autoriteit Consumenten Markt) in te schakelen.

De Telegraaf vervolgt: “Nu de televisiedeal op de lange termijn wordt geschoven, betekent dit niet dat de rol van ESPN/Disney is uitgespeeld. Alleen zullen er nieuwe onderhandelingen op gang moeten komen. Vanaf 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 mag de Eredivisie CV trouwens alleen exclusief met de Amerikanen onderhandelen over een televisiedeal vanaf 2025.”

Wint Man Utd van Man City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet de Eredivisie afscheid nemen van ESPN?

  • Ja
  • Nee
324+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie