Engelse media vellen oordeel over Ten Hag en United

Foto: Engelse media vellen oordeel over Ten Hag en United

Manchester United had in de FA Cup grote moeite om zich langs West Ham United te werken. De mannen van Erik ten Hag kwamen in de slotfase alsnog voorbij The Hammers.

Daarmee blijft United ‘gewoon’ winnen, maar ging dat niet van harte. Wout Weghorst kreeg ook in de dertiende wedstrijd sinds zijn transfer naar Manchester speelminuten. Bij The Sun waren ze alles behalve onder de indruk van onze landgenoot, die met een balverovering en daarop volgende assist wel weer belangrijk was voor United.

De Engelse boulevardkrant had echter weinig lovende woorden voor de 31-jarige spits: “De slechtste speler bij Manchester. Hij miste een honderd procent kans, maar gelukkig voor hem was het buitenspel. Dat had de grootste blunder van het seizoen kunnen zijn.”\

Erik ten Hag en Manchester United

In tegenstelling tot de media was Ten Hag wel te spreken over Weghorst. “Het zal in orde komen. Ik weet uit ervaring dat het zal gebeuren als hij eenmaal gesetteld is. Hij heeft al veel wedstrijden met ons gespeeld, maar niet in zo’n lange periode. Als hij hier langer is, zullen de routines er zijn en wanneer zijn eerste doelpunt op Old Trafford er is, zullen er meer volgen”, zei de Tukker in Manchester Evening News.

De stadskrant gaf Ten Hag een zeven voor zijn optreden in de FA Cup. “Voerde te veel wissels door en besefte dat toen hij Casemiro na rust in het veld bracht. Martinez en Rashford waren logische nieuwkomers en de beslissing om Antony er uit te halen in plaats van Garnacho wierp zijn vruchten af.”

The Daily Mail heeft, ondanks de matige beurt van United, er alle vertrouwen in dat ook de komende weken succesvol zullen zijn voor United en Ten Hag. “Ten Hag heeft een team opgebouwd dat weet hoe te winnen. Drie dagen na het behalen van de Carabao Cup op Wembley, moest United diep gaan en maakte de goals die ze nodig hadden om verder te bekeren.”

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 27 maart 2023 12:25.

Eens met de kritiek op Weghorst?

  • Ja
  • Nee
534+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie