Engelse media en analisten beoordelen optreden Wout Weghorst

Foto: Engelse media en analisten beoordelen optreden Wout Weghorst

Hard werken loont zeggen ze. Wout Weghorst is de belichaming van die uitspraak. Althans, vooral wat het harde werken betreft, want veel scoort de spits sinds zijn komst bij Manchester United United niet. Nadat Weghorst ruim een maand gelden zijn eerste goal uit tegen Nottingham Forest gemaakt had, stond de spits een aantal wedstrijden droog. Maar nu heeft de Nederlander eindelijk weer een persoonlijk succesje te vieren met zijn eerste goal op Old Trafford. 

De international van het Nederlands elftal maakte gisteren een goaltje voor United in de Europa League tegen Real Betis en nu wordt hij flink opgehemeld door de Engelse media én analytici, vooral wegens zijn werkethiek, zijn inzet. Wanneer het echter minder goed gaat – zoals met de 7-0 verlies tegen Liverpool – is de Nederlander één van de eerste spelers die bekritiseerd wordt. Zo noemde tv-presentator Richard Keys Weghorst ‘de slechtste United-speler ooit’. 

Maar na de 4-1 winst tegen Real Betis zijn de Engelse analisten lovend over Weghorsts optreden. Zo ook United-legende Paul Scholes: “Daar heeft-ie op zitten azen, ja. Iedereen bij de club is volgens mij blij voor hem, dat kon je zien. Hij werkt hard, en vaak zien mensen dat niet. Je ziet dat de spelers om hem heen hem waarderen.” Ook Owen Hargreaves waardeert Weghorsts inzet: “Het team doet het goed sinds hij er is. Marcus Rashford en Bruno Fernandes krijgen vaak de aandacht, Antony ook, maar hij werkt zich suf voor de jongens. Hij loopt, hij zet dingen in gang. Je kon zien hoe blij hij was om op het scoreformulier te belanden.’

Het regent voldoendes

De Engelse media geven Weghorst voldoendes voor zijn ‘performance’. Zo geeft OneFootball de spits uit Borne een 8,5. Wat na Bruno Fernandes, die een 9 ontvangt, het hoogste cijfer is. Manchester Evening News geeft Weghorst een 7, nadat het Weghorst na de afstraffing tegen Liverpool nog trakteerde met een harde 1. 90Min en Sky Sports zijn wat minder positief . Zij geven Weghorst met een krappe 6 net een voldoende.

Manchester United
Southampton
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 14:56.

Goed optreden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie