Engelse analisten maken Ronaldo met de grond gelijk: “Triest”

Foto: Engelse analisten maken Ronaldo met de grond gelijk: “Triest”

Alsof hij nog niet genoeg geld had, tekende Cristiano Ronaldo gisteren voor twee jaar bij vrijwel zeker zijn laatste club: Al-Nassr, uit Saudi-Arabië. In Engeland is men enorm teleurgesteld in de beslissing van de Portugees.

Gary Neville vindt ‘de ambitie om de competitie van Saudi-Arabië meer op de kaart te zetten’ een drogreden. “Als je honderden miljoenen euro’s investeert in één speler, probeer je niet voor de langere termijn je competitie te versterken.” Neville vermoedt dat Ronaldo zelf stiekem liever ook elders aan de slag was gegaan. “Ik kreeg het gevoel dat hij, in ieder geval de rest van dit seizoen, in een van de grote competities in Europa wilde blijven. Dat hij meer doelpunten had willen maken. Hij had het liefst een Champions League-club willen vinden.”

Maar zo een club kwam er niet voor Ronaldo. “Het zegt me dat dit aanbod onthutsend groot is. De club in Europa zal niet gekomen zijn voor hem, dit was zijn optie om door te gaan. Dat is wel verdrietig einde. We hebben op het hoogste niveau waarschijnlijk het laatste van Ronaldo gezien.” Jamie Carragher sluit zich daar bij aan: “Dit is in bepaalde opzichten inderdaad een triest einde voor hem.”

Messi

Carragher trekt de vergelijking met eeuwige rivaal Lionel Messi: “Ze zijn twee van de grootste spelers ooit, Messi en Ronaldo. Maar Ronaldo heeft zijn carrière beëindigd met een interview met Piers Morgan, terwijl Messi het WK heeft gewonnen. Ronaldo heeft voor de slechtste manier gekozen.”

Eens met Neville en Carragher?

  • Ja
  • Nee
589+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie