Engeland gaat he-le-maal los over Erik ten Hag

Foto: Engeland gaat he-le-maal los over Erik ten Hag

Erik ten Hag is the man of the hour in Engeland. De oefenmeester deed het natuurlijk al goed met Manchester United, maar na de overwinning op stadsgenoot Manchester City van zaterdagmiddag (2-1) kan hij al helemaal niet meer stuk.

Het medium Sky Sports analyseert bijvoorbeeld: “Het rode deel van Manchester heeft nu het momentum, zoveel is duidelijk. Manchester United heeft negen keer op rij gewonnen, twaalf keer op rij op Old Trafford en kan heel dicht in de buurt van Arsenal komen als het komend weekeinde op bezoek gaat in het Emirates Stadium. De fans voelen dat er iets bijzonders ontstaat onder Ten Hag. De 6-3 nederlaag tegen City (in oktober, red.) was een pijnlijke reality check, maar Manchester United heeft zich sinds de seizoensstart ongelooflijk verbeterd.”

Ook bij The Daily Mail is men lyrisch over de voormalige sterke man van Ajax: “Hij zou de eerste manager kunnen worden die uit de schaduw van Sir Alex Ferguson stapt. Ten Hag is misschien wel de trainer die niet in de schaduw van Sir Alex Ferguson blijft staan. En Marcus Rashford wordt misschien ooit in een adem genoemd met enkele andere legendarische namen. Nog maar zes punten achter op de koploper en één op Manchester City. Het klinkt bizar na de resultaten tegen Brighton en Brentford (in augustus, red.). En toch is het echt zo. Rashford evenaart records en United oogt echt als een team. Ten Hag zal zijn blik nu richten op koploper Arsenal.”

Rio Ferdinand

Volgens de BBC ziet United er helemaal anders uit dan het team van de laatste jaren: “Onder de disciplinaire en tactische scherpzinnige Ten Hag is er echt progressie geboekt. United oogt heel degelijk en mag nu zelfs het vizier richten op Arsenal, dat zes punten voorsprong heeft.” Rio Ferdinand komt aan het woord: “Hij bouwt een elftal dat de strijd aankan en je ziet gewoon dat Ten Hag met details bezig is. Hij kan duels analyseren en opknippen in momenten om daarna op het trainingsveld te verbeteren. Guardiola zei na afloop ook dat dat het verschil is met het United dat hij in oktober met 6-3 versloeg. Pep zag nu ook een patroon in het spel van United. Er wordt hard gewerkt en nu werpt dat zijn vruchten af.”

De oud-verdediger vindt overigens niet dat de polonaise nu al ingezet moet worden: “Er is nog een lange weg te gaan en het verschil tussen beide clubs is nog steeds groot. Maar United is wel op de goede weg. Ik voelde vandaag iets in het stadion dat ik lang niet heb gevoeld. Het geloof was aanwezig en er was echt een band tussen spelers en fans. Er staat een elftal dat wil vechten en niet in elkaar zakt na de eerste de beste tegenslag.”

Casemiro

Ook controleur Casemiro is complimenteus over Ten Hag: “Ik heb eigenlijk niet eerder met trainers gewerkt met dezelfde obsessie. Zelfs tijdens trainingen is dat het geval. Ten Hag gaat altijd voor het beste. Hij eist veel van zijn spelers, maar dan zijn we ook op ons best. Het is een manager die Manchester United dolgraag groter wil maken. Dat is misschien wel zijn beste eigenschap. En hij is zeer intelligent. Ik doe in ieder geval alles dat Ten Hag mij opdraagt.”

Wint Manchester United de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Geweldig werk van Ten Hag?

  • Ja
  • Nee
1774+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie