‘Einde seizoen dreigt voor Eriksen’

Foto: ‘Einde seizoen dreigt voor Eriksen’

Manchester United zal het in ieder geval de komende maanden zonder Christian Eriksen moeten doen. De middenvelder liep zaterdag een enkelblessure op in het FA Cup-duel tegen Reading. Naar verwachting is De Deen zeker tot eind april uitgeschakeld. United-manager Erik ten Hag verwacht bovendien geen vervanger meer aan te kunnen trekken.

Uit onderzoek is gebleken dat Eriksen zeker tot eind april zal moeten herstellen van de enkelblessure. Het wegvallen van de dertigjarige spelmaker is een tegenvaller voor Ten Hag, die daarmee een vaste waarde verliest. “Natuurlijk is hij teleurgesteld. Wij zijn ook teleurgesteld, maar dit hoort ook bij topvoetbal. Daar moet je mee dealen”, vertelde de Nederlandse oefenmeester op een persconferentie.

Vervanger Eriksen

Volgens Ten Hag wordt het een lastig verhaal om nog een vervanger te halen. “Op zulke blessures kan je geen beleid maken, maar we hebben goede spelers op het middenveld die het kunnen opvangen.” De oefenmeester stelt dat het lastig zal worden om het verlies van Eriksen op te vangen. “Het is duidelijk dat Christian Eriksen topkwaliteit toevoegt aan onze selectie en dat hij een aantal specifieke kwaliteiten heeft die moeilijk zijn te vervangen, zoals de impact die hij heeft in de laatste fase van de aanval met zijn eindpass.”

Nu Eriksen een tijd uit de roulatie zal zijn is Fred de meest logische vervanger van De Deen. Een keuze die volgens Ten Hag ook te billijken valt, die daarbij wijst op het samenspelen met zijn landgenoot Casemiro. “Ze hebben veel keuze bij Brazilië. Dat zij samenspelen, zegt genoeg over de kwaliteit die Fred heeft en wat hij kan bijdragen aan het team. Dat zie je tegen Tottenham en Manchester City ook, toen scoorde hij als invaller. Casemiro en Fred zijn een goede combinatie.”

Denk jij dat Manchester United dit seizoen in de top-3 van de PL eindigt?

  • Ja
  • Nee
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie