Edson Álvarez: “Het was héél moeilijk voor mij”

Foto: Edson Álvarez: “Het was héél moeilijk voor mij”

In de afgelopen transferzomer werd Ajax geconfronteerd met een heuse leegloop, verschillende ‘kanonnen’ vertrokken naar buitenlandse grootmachten. Maar er waren óók spelers die zo’n stap níét mochten zetten, zoals Edson Álvarez bijvoorbeeld…

In een openhartig interview met De Telegraaf zegt de controleur: “Het was heel moeilijk voor mij en een aantal andere spelers, omdat we in het recente verleden een heel sterk team hadden en in één keer veel kwaliteit inleverden. Maar dit hoort ook bij Ajax en gebeurt hier vaker. Talentvolle spelers komen, spelen een paar jaar bij Ajax en worden verkocht. Het moeilijkste vond ik het vertrek van Licha (Lisandro Martinez, red.), omdat hij een uitstekende verdediger was én een vriend van me is. Ik mis hem nog steeds.”

Het vertrouwen van het team kreeg een knauw, aldus Álvarez: “Meer dan ik hoopte. En dat werd nog eens versterkt doordat we vanaf het begin niet goed speelden. Het vertrouwen en de motivatie namen steeds verder af. Zulke dingen gebeuren en als profvoetballer moet je zorgen dat je er mentaal sterker uitkomt. Dat is gelukt en vanaf nu kijken we alleen nog maar vooruit.”

Álvarez: ‘Ik scoor beter dan ooit!’

En daarom wordt er opeens nog meer van de Mexicaan verwacht: “Voor mijn gevoel laat ik in de wedstrijden met mijn strijdlust, communicatie en organisatievermogen zien dat ik mijn verantwoordelijkheid probeer te nemen. Mijn statistieken laten zien dat ik er voor het team ben. Misschien valt dat voor het grote publiek iets minder op, omdat aanvallers vaak meer waardering krijgen. Maar vooral qua kilometers, luchtduels, balveroveringen en passnauwkeurigheid scoor ik beter dan ooit.”

Ajax kende een mindere periode, maar inmiddels gelooft Álvarez weer in het kampioenschap… “Op dit moment meer dan ooit in dit seizoen. Als we als groep alles blijven geven, dan pakken we de schaal. Het wordt niet makkelijk, maar dat is het leven ook niet. We gaan de uitdaging aan en hebben alles in eigen hand.”

Snap jij hem wel?

  • Ik zeker
  • Ik niet
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie