‘Echte reden afwezigheid Cillessen nog niet gehoord’

Foto: ‘Echte reden afwezigheid Cillessen nog niet gehoord’

Jasper Cillessen zit niet bij de WK-selectie van Louis van Gaal. De Groesbeker viel buiten de boot en reageerde daar vanochtend naar verluidt woedend op.

Ook analist Pierre van Hooijdonk is ‘enorm verrast’ door de keuzes. “Ik zag Cillessen echt wel als eerste keeper voor dit toernooi. Van Gaal sprak zich op een gegeven moment tegen, met betrekking tot Cillessen. De echte reden hebben wij hier niet gehoord”, is Van Hooijdonk overtuigd, voor de camera van de NOS. “Eerst zei de bondscoach dat Cillessen niet de vorm heeft en ontkende hij dat het iets te maken heeft met zijn manier van bewegen in de selectie. Toen er later gevraagd werd naar Pasveer, die ook niet in vorm zou zijn, zei hij dat het wel gaat om hoe je je beweegt in een groep, omdat je vijf weken op elkaars lip zit.”

Van Hooijdonk vermoedt een dieper liggende reden. “Het zal met zijn rol in de selectie te maken hebben. Dat vind ik trouwens moeilijk voor te stellen, want ik vind Van Gaal ook een bondscoach die simpel kan zeggen: ‘Jasper, als jij niet speelt, kan jij daarmee omgaan? Zo nee, dan selecteer ik je niet. Dat heeft hij in 2014 ook tegen Klaas-Jan Huntelaar gezegd, die destijds achter Van Persie tweede keuze was. Huntelaar accepteerde toen zijn reserverol. Waarom zou dat niet met Cillessen hebben gekund?”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Wie wordt eerste keeper Oranje?

De grote vraag is nu: wordt het Bijlow, Pasveer of Noppert? Commentator Arman Avsaroglu: “Ik zou het je niet kunnen vertellen. Pasveer was het de laatste twee interlands, maar die zit in een soort vormcrisis. Bijlow was toen niet eens opgeroepen, maar die doet het nu weer goed. Noppert heeft nog geen minuut gespeeld in Oranje en is vooral meegenomen voor de penalty’s. Ik denk dat het tussen Bijlow en Pasveer gaat en dan geef ik op dit moment Bijlow de beste papieren.”

Worden we Wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou jij Cillessen meegenomen hebben?

  • Ja
  • Nee
361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie