Duitsland: Werder Bremen wint nipt van HSV

Soccernews

[img align=left]uploads/logo bundesliga.jpg[/img]Werder Bremen heeft goede zaken gedaan in de Bundsliga. De topclub zegevierde in de Noord-Duitse derby met Hamburger SV (2-1), waardoor het steevast in de Duitse top drie staat. Karlsruher SC, revelatie in de Bundesliga, verloor verrassend op bezoek bij laagvlieger Energie Cotbuss (2-0).

[b]Werder Bremen – Hamburger SV 2-1[/b]
In het Weser Stadion in Bremen deed Boubacar Sanogo zijn oude werkgever al snel pijn. De Ivoriaanse aanvaller deed in de vijftiende minuut de touwen bollen, waarna de thuisploeg het heft in handen nam. De manschappen van Huub Stevens deelde echter enkele gevaarlijke spelden prikken uit via onder andere aanvoerder Rafael van der Vaart.

Na de thee trok de international van Oranje de stand gelijk. De oud-Ajacied schoot de bal met een prachtige volley van een meter of dertig achter de doelman van Werder Bremen, Tim Wiese. Lang kon HSV nog genieten van de gelijke stand, want luttele minuten later zette, eveneens oud-Ajacied, Petri Pasanen de thuisploeg gelukkig op een voorsprong nadat de verdediging trachtte een bal voor te zetten. De eindstand bleef uiteindelijk steken op 2-1 in het voordeel van Werder Bremen.