Duitsers voelen pijnlijke uitschakeling: ‘Zwaarste dag in mijn carrière’

Foto: Duitsers voelen pijnlijke uitschakeling: ‘Zwaarste dag in mijn carrière’

De uitschakeling van Duitsland is hard aangekomen bij de Duitse internationals. Joshua Kimmich spreekt van de zwartste bladzijde uit zijn carrière en wil de schuld van de uitschakeling niet bij Spanje leggen, dat verrassend onderuit ging tegen Japan.

“Het is absoluut de zwaarste dag in mijn carrière. Voor de tweede keer op rij uitgeschakeld worden in de eerste ronde op een WK, met daar tussendoor ook het mislukte EK. Het is bitter. Er zijn veel gemiste kansen geweest in de laatste vier jaar”, oordeelde Kimmich na afloop van het duel tegenover de media.

Spanje niet behulpzaam

De middenvelder van Bayern München wil niet met de beschuldigende vinger naar Spanje wijzen. “Natuurlijk hoop en reken je erop dat Spanje zal winnen, maar ik geloof niet dat we in de positie zijn om ze een verwijt te kunnen maken. We hadden de kans om boven Spanje en Japan te staan. We moeten de schuld niet neerleggen bij Spanje.”

Kimmich weet dat Duitsland het zelf eerder al heeft laten liggen. “Uiteindelijk is het onze wedstrijd tegen Japan die ons de kop heeft gekost. En het missen van de zeer goede kansen. We vergooien onze eerste wedstrijd en zetten onszelf daardoor compleet onder druk.” Daarbij stipt Kimmich ook een ander pijnpunt aan. We krijgen zeer makkelijk goals tegen. Een tegenstander hoeft niet veel te investeren om tegen ons goedkope doelpunten te maken.”

Verwacht jij dat Japan de kwartfinale haalt?

  • Ja, die gaan dat redden
  • Nee, ze gaan eruit in de achtste finale
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie