Driessen fileert ADO: ‘Gerechtigheid dat Excelsior promoveert’

Foto: Driessen fileert ADO: ‘Gerechtigheid dat Excelsior promoveert’

Het is ADO Den Haag niet gelukt om terug te keren in de Eredivisie. De ploeg van trainer Giovanni Franken verloor uiteindelijk na strafschoppen van Excelsior. Valentijn Driessen heeft echter geen enkele medelijden met ADO, dat volgens de voetbaljournalist vooral de hand in eigen boezem moet steken.

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen dat ADO zich eindelijk weer eens als voetbalclub op de kaart kon zetten, maar waren het juist de supporters die het moment aangrepen om zich massaal te misdragen. Daarbij vindt Driessen dat scheidsrechter Danny Makkelie beter de wedstrijd had kunnen staken in de regulier speeltijd toen de supporters al het veld betraden. “De scheidsrechter kon een veilige situatie voor de spelers vanaf dat moment niet langer garanderen. In plaats van zijn verantwoordelijkheid te nemen, besloot Makkelie toch de verlenging te laten spelen en daarna de strafschoppen te laten nemen. Terwijl niets of niemand het Haagse gespuis in de weg stond om bezit van het veld te nemen. Na de beslissende strafschop moesten de gepromoveerde Excelsior-spelers vogelvrij naar de catacomben vluchten. De veldbestorming leidde tot levensgevaarlijke toestanden.”

Promotie Excelsior gerechtigheid

Tevens wijst de voetbaljournalist ook met de beschuldigende vinger naar ADO-trainer Franken. “Franken werd in deze promotiereeks een soort knuffelbeer en ging in zichzelf geloven als een kruising tussen Diego Simeone en José Mourinho. In al z’n doldwaze gedrag langs de lijn verloor hij het overzicht en de controle over zichzelf. In plaats van koel, analytisch te coachen, was hij zo druk met het heen en weer springen en het aanmoedigen van de Haagse aanhang dat hij vergat in te grijpen toen zijn ploeg met tien tegen elf kwam te staan.” 

Driessen schrijft dan ook dat de promotie van Excelsior dan ook min of meer gerechtigheid is. “Getuige alles wat zich afspeelde tijdens de wedstrijd tegen Excelsior hoeft niemand te treuren dat ADO niet is gepromoveerd en de nette bewoners van Woudestein wel. Misschien toch een beetje gerechtigheid voor het door ADO Den Haag om zeep helpen van een voetbalspektakel.”

TIP: Wint Nederland van België? De odd is 3.05!

Is Excelsior terecht gepromoveerd?

  • Ja
  • Nee
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie