Dortmund vs Leipzig: in vorm vs in vorm

Foto: Dortmund vs Leipzig: in vorm vs in vorm

Zowel Dortmund als Leipzig zijn aan een uitstekende reeks bezig. Doordat Bayern München wat puntjes heeft laten liggen, is Dortmund zelfs tot op zes punten kunnen kruipen. Het waren er vier, maar een gelijkspel tegen een stug Freiburg brak Marco Rose en zijn manschappen zuur op. Voor Leipzig is de titel al lang geen optie meer (al is het mathematisch uiteraard nog mogelijk), maar ligt de focus vooral op een Champions League ticket. Dat wordt tegenwoordig als een must gezien, maar na 27 speeldagen heeft het exact evenveel punten als Freiburg en slechts eentje meer dan Hoffenheim. Het wordt dus nog bijzonder spannend voor de Champions League tickets in de Bundesliga. 

Dortmund: titel nog mogelijk? 

Bij Dortmund geloven ze nog een héél klein beetje in het behalen van het kampioenschap, net zoals ze dat elk jaar wel een beetje hopen. De hegemonie van Bayern München is duidelijk aanwezig, maar toch heb je het gevoel dat de ban doorbroken kan worden. Het ene jaar lopen ze al wat verder uit dan het andere, maar dit seizoen is het echt geen gigantisch verschil. Zes punten zijn snel weg, al is dat natuurlijk niet zo snel weg als je Bayern München heet. Dortmund zal toch alles op alles zetten om elk resterend puntje nog te pakken. 

Er volgt trouwens nog een rechtstreeks duel met Der Rekordmeister, dus er zijn echt nog wel mogelijkheden.
De vorm waarin Dortmund verkeert zou wel eens voor spanning kunnen zorgen in de titelstrijd. De laatste keer dat ze een wedstrijd verloren hebben in de Bundesliga, is al van zes februari geleden. Dat zijn toch bijna twee maanden zonder verlies. Het was wel een pandoering, maar dat is nog al wel ploegen overkomen tegen Bayer Leverkusen. Het voornaamste probleem bij Dortmund situeert zich achteraan. Dan ligt het niet per se aan de kwaliteit van de spelers, maar eerder aan de kwantiteit. Er zijn namelijk heel wat blessures geweest, waardoor op een bepaald moment je met twee verdedigende middenvelders stond te voetballen centraal achteraan. Dan is het uiteraard logisch dat je kwetsbaarder bent. 

RB Leipzig: Nkunku speelt weergaloos 

Er is een nieuwe revelatie bij Leipzig: Christopher Nkunku. Met vijftien goals en negen assists doet hij het dit seizoen gewoonweg uitmuntend. Je mag niet vergeten dat deze jongen nog steeds maar 24 jaar is. Leipzig zal ongetwijfeld een grote zak met geld ontvangen voor hem deze zomer als hij beslist om weg te trekken. Er zijn heel wat ploegen geïnteresseerd in de Premier League, maar de betaalbaarheid zal hoogstwaarschijnlijk een breekpunt vormen. Met name Liverpool ziet wel heil in een transfer van Nkunku richting Anfield, maar daarvoor moet het eerst zijn contracten met de eigen spelers in orde brengen. Mo Salah heeft namelijk nog steeds niet bijgetekend en het begint stilletjes aan wel heet te worden onder de voeten. 

Leipzig in het algemeen is wel helemaal terug. Na een bijzonder matige seizoenstart staat het gewoon weer in de vertrouwde top vier, al is de situatie uiterst precair. Die klim naar de top hebben ze te danken aan een zeer lange reeks van overwinningen. De laatste dertien wedstrijden kon het tien keer winnen, twee keer gelijkspelen en slechts één keer niets binnen halen. Dat was uiteraard tegen Bayern München, wat trouwens een heel nipt verlies was. Als ze deze lijn kunnen doortrekken, ligt ongetwijfeld opnieuw Champions League voetbal binnen de mogelijkheden. 

Wedtip: Dortmund wint 

Dortmund is op dit moment zeker niet beter dan Leipzig, maar ze hebben drie voordelen: enerzijds zorgt een overwinning ervoor dat ze in de titelrace blijven. Dat moet een enorme motivatie zijn om deze wedstrijd koste wat het kost te winnen. Anderzijds hebben ze de gele wand achter zich, het thuispubliek. Een derde voordeel? Haaland is terug. Dat Dortmund wint heeft nu een odd van 2,40. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Kan Leipzig de titeldroom van Dortmund aan diggelen slagen?

  • Ja
  • Nee
4+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:33
11+
Driessen voorspelt wie nog af gaan vallen uit voorselectie Oranje
18:20
20+
Berghuis: “Heb erover nagedacht hoe we dit moeten aanpakken..”
18:03
62+
Slot reageert op mogelijke opvolger: ‘Heb hem hoog zitten’
17:48
0+
Tragisch privénieuws over Wesley Sneijder
17:34
173+
‘Eerste Heerenveen-aankoop onder Van Persie is PSV-speler’
17:16
33+
Slot over Geertruida, Timber, Bijlow: ‘Voorbarig te zeggen dat ze meegaan’
17:00
11+
COMPLOTTHEORIEËN op Ibiza, Farioli geen KOEKENBAKKER | Twee Viertje met Aad #83
16:48
152+
Brendan Rodgers naar Eredivisie-topclub?
16:33
80+
Pikante aanstelling Bas Nijhuis dit weekend
16:20
117+
Tegenvaller voor Noa Lang, Bosz snapt Ibiza-kritiek
16:09
89+
Lasse Schöne hakt knoop over toekomst definitief door
16:06
35+
‘PEC verliest Thy aan Azië, Eredivisie-transfer voor Namli’
15:50
665+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot mist 11 (!) spelers
15:38
45+
Van Nistelrooij licht tipje van de sluier over zijn toekomstplan
15:25
92+
De Mos betreurt van keuze Ajax én Feyenoord
15:00
135+
Mikos Gouka schept duidelijkheid over ‘De Vrij en Feyenoord’
14:50
13+
Oranje lijkt David Alaba niet tegen te komen
14:22
581+
‘Erik ten Hag-ontslag én drama’
14:00
98+
Bizar scenario mogelijk om CL-ticket: dit gebeurt er als Twente en AZ gelijk eindigen
13:39
823+
‘Jade Anna verklapt transfer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie