“Dit is buitencategorie, dit is ongelofelijk”

Foto: “Dit is buitencategorie, dit is ongelofelijk”

In aanloop naar de WK-wedstrijd tussen Nederland en Argentinië ging het vooral over Lionel Messi. Bij Oranje toonde men weinig angst voor de Argentijnse ster, maar met één geniaal moment stond hij wel aan de basis van de 0-1.

Messi produceerde een geweldige assist op Nahue Molina. “Dit is buitencategorie, dit is ongelofelijk”, oordeelde Rafael van der Vaart in de rust bij de NOS. “Hij is echt de enige op het veld – misschien wel op de wereld – die dit soort ballen kan geven. Zonder te kijken, precies op de juist snelheid. Hij is niet te houden. Zo zie je maar weer: zo’n bal door het midden, daarmee worden wedstrijden beslist. Niet over de zijkanten.”

Marco van Basten is het eens met diens lofzang. “Dit is voetbal. Hier moet je voor klappen, dit is gewoon mooi. Ik vind het wel jammer dat we zelf zo weinig creëren. In principe heb je in 45 minuten geen kans gezien. Andersom tot het doelpunt ook, maar dat wil niet zeggen dat je zelf niets hoeft te doen. Je zit ook op voetbal omdat je wil voetballen en wil scoren. Dat gaat hopelijk in de tweede helft gebeuren.”

“Tot aan de goal ging het prima”, antwoordde Pierre van Hooijdonk op zijn beurt. “Maar de enige mogelijkheden die je hebt gehad om zelf tot kansen te komen, was wanneer de diepte werd gezocht. Dat gebeurde op een paar momenten, maar dat was het ook wel. Het Nederlands elftal moet in de tweede helft volledig uit zijn schulp gaan komen.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie