“Die bedragen is Feyenoord niet gewend”

Foto: “Die bedragen is Feyenoord niet gewend”

Feyenoord kan zondag voor het eerst sinds het seizoen 2016/2017 weer de landstitel binnenhalen. De ploeg van Arne Slot krijgt in eigen huis tegen Go Ahead Eagles de eerste kans om het kampioenschap veilig te stellen. Volgens Chris Woerts wacht Feyenoord vervolgens ook op financieel vlak een mooie periode.

Woerts over financiële voordelen

De Rotterdammers stonden er jarenlang slecht voor, maar mede dankzij de successen van Slot en het werk van Frank Arnesen slaagde de club erin om op commercieel opzicht een aantal stappen te maken. Met de landstitel, en daarmee plaatsing voor de Champions League, zit Feyenoord helemaal in de lift.

“Zeg dat je zo’n 35 miljoen euro pakt dankzij Champions League, nog eens zo’n 35 miljoen voor Orkun Kökcü, die je nu natuurlijk voor een wereldbedrag gaat verkopen. Nou, dan zit je al 70 miljoen in de plus. Ik kan je vertellen, die bedragen is Feyenoord niet gewend”, zo vertelt de voormalig commercieel directeur van de club aan het Algemeen Dagblad.

Ook op lange termijn kan Feyenoord door het succes doorgroeien, stelt Woerts. Alle Europese landen zullen de club namelijk op televisie voorbij zien komen. “Je bent actief in de Champions League, dat is een grotere etalage. Dat zorgt voor een plus die je weliswaar niet meteen casht, maar je selectie wordt in die etalage wel veel meer waard.”

Kampioensfeest voor Feyenoord

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg kan het met een verschil van 8 punten bijna niet meer misgaan voor Feyenoord. Wanneer het zondagmiddag echter gelijkspeelt tegen Go Ahead Eagles en PSV wint van Fortuna Sittard, dan moet de koploper het feestje nog een week uitstellen. In dat geval is het echter wel officieus kampioen.

Maakt Giménez de openingstreffer tegen Go Ahead Eagles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Pakt Feyenoord tegen Go Ahead Eagles de landstitel?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht dat dit later gebeurt
733+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie