Deschamps gaat voor derde (!) wereldtitel

Foto: Deschamps gaat voor derde (!) wereldtitel

Didier Deschamps was als verdedigende middenvelder van de nationale ploeg van Frankrijk al een bevoorrecht speler. De voormalig aanvoerder van de nationale ploeg won als speler verschillende prijzen met De Haantjes. Ook als trainer werd hij wereldkampioen, waardoor de Fransman in een illuster rijtje terecht kan komen.

Frankrijk kroonde zich in 2018 al wereldkampioen onder leiding van Deschamps. De Franse bondscoach kan in de finale tegen Argentinië zichzelf in een illuster rijtje zetten: alleen Pelé (drie keer als speler) en Mario Zagallo (twee keer als speler, één keer als bondscoach) lukten dat in het verleden.

WK 2022

Deschamps werd voorafgaand aan de finale geconfronteerd met de statistiek. Hoewel de Fransman er niet voor wegkijkt, vindt hij het van ondergeschikt belang. “Ik ben niet het belangrijkst. Het team is het belangrijkst. Ik ben trots dat we in de finale onze titel kunnen verdedigen. Dat is al een geweldige prestatie, maar we gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we zondagavond nog gelukkiger zijn.”

Deschamps was als speler een belangrijk onderdeel van het team dat in 1998 voor het eerst een WK-titel won. Twee jaar later hield de kleine verdedigende middenvelder ook de EK-beker omhoog, nadat Frankrijk ook de beste bleek in het toernooi in Nederland en België.

Deschamps won als trainer in 2018 dus ook al de wereldbeker, waardoor hij nu voor zijn tweede gouden cup kan gaan. Voor Deschamps heeft de nationale ploeg ook zonder de sportieve successen een speciale plek.

Frankrijk

“Het is voor mij altijd belangrijk geweest dat we met het nationale elftal de eenheid van Frankrijk konden laten zien. En dan niet alleen doordat ik als Bask daarin samenspeelde met spelers uit andere regio’s, maar ook voor alle spelers met een koloniale achtergrond, zoals Zinedine Zidane uit Algerije, Lilian Thuram van Martinique en Christian Karembeu van Nieuw-Caledonië.”

Volgens Deschamps is het belangrijk voor de buitenwereld om te zien dat de spelers van hun nationale ploeg, ondanks hun verschillen, als één team fungeren. “Dat we met zo’n gemengd elftal succes hadden, is een belangrijk signaal voor de mensen, want zij hebben in het dagelijks leven op school of in de fabriek ook te maken met mensen van verschillende afkomst.”

Wie gun jij het meer?

  • Frankrijk
  • Argentinië
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:50
9+
“Wat een drama, hij paste niet bij Ajax”
14:44
21+
Officieel: PSV zwaait weer aanvaller uit
14:37
62+
Noppert: “Hij zei: ik krijg het gevoel dat ik aan mijn pik wil trekken”
14:23
47+
“Hij leverde net zo’n grote wanprestatie als Bassey en Brobbey”
14:05
65+
‘Anderlecht in de problemen door PSV-transfer’
13:40
70+
Stewart blij met PSV: “Ik ben en blijf Brabander”
13:25
290+
Van Hanegem: ‘Hoe komt Van der Sar daar in godsnaam op?’
13:10
143+
‘Duidelijkheid over nabije toekomst Heitinga’
12:47
447+
‘Ajax moet ‘PSV-man’ bellen voor opvolging Schreuder’
12:27
344+
‘Feyenoord heeft nieuwe middenvelder bijna beet’
12:15
391+
‘Ajax zet in op buitenlandse toptrainer als opvolger Schreuder’
12:00
163+
De kaartenhuiskoning van Ajax blijft zitten
11:45
185+
Maduro stipt Ajax-probleem aan: ‘Team kan daardoor niet groeien’
11:30
191+
Twijfels over PSV-aanwinst: ‘Miste niet te missen kansen’
11:15
293+
Kieft kraakt Ajax-aankopen en ‘lichtgewicht’ Schreuder
10:52
136+
Kritische Feyenoord-noot: ‘Als je er dan maar niet één of twee tekort komt’
10:40
144+
‘PSV vangt ook bot bij Manchester United’
10:21
2188+
‘Heitinga passeert Ajax-tweetal’
09:59
110+
Ten Hag wuift ‘onzinnige’ Maguire-suggestie weg
09:50
214+
Slot prijst ‘fijngevoelige’ Feyenoord-aanwinst
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie