Derksen genadeloos: “Die man heeft zich zó schandalig gedragen”

Foto: Derksen genadeloos: “Die man heeft zich zó schandalig gedragen”

Johan Derksen heeft absoluut geen medelijden met de eerder deze week ontslagen Mark-Jan Fledderus. Vanwege de sportieve én bestuurlijke malaise bij FC Groningen moest de technisch directeur zijn koffers pakken.

“Die man heeft zich zó schandalig gedragen ten opzichte van die trainer (Frank Wormuth, red.)”, reageert Derksen in Vandaag Inside. “Dat kwam uit de spelersgroep, maar die moeten hun mond houden, want die hebben nog niets gepresteerd. Maar die waren ontevreden over die trainer, want dat was een nette en beschaafde man die nooit met stemverheffing sprak, en die noemden ze dan ‘Opa’. Hij (Fledderus, red.) dacht te overleven door hem maar te ontslaan, terwijl hij ‘Opa’ bij Heracles heeft meegemaakt, toen die man uitstekend presteerde.”

“Die Fledderus straalde echt uit van: ‘Ik ben de technisch directeur, ik heb het hier voor het zeggen’. Dus hij heeft alle beslissingen mogen nemen. Dan koopt hij weer een handvol Scandinaviërs, maar dat zijn allemaal jongens die ze al in huis hebben. Dat zijn jongens die meevoetballen, maar Groningen niet sterker maken. En dat kost ook weer geld. Hij heeft het gewoon aantoonbaar slecht gedaan”, aldus Derksen tot slot.

Fledderus baalt

Fledderus zelf gaf al aan erg te balen van zijn congé. “Ik ben een vechter en een knokker en geef nooit op, maar ik begrijp ook dat op een bepaald moment de uitkomst kan zijn dat je uit elkaar gaat. Ik ben altijd strijdvaardig en had nog steeds de ambitie FC Groningen tegen de wind in vooruit te helpen, maar het houdt hier voor mij jammer genoeg op. FC Groningen zal voor mij altijd speciaal blijven, dat was ook de reden dat ik hier in 2019 naartoe ben gekomen. Ik gun oprecht alles en iedereen bij de club het allerbeste voor de toekomst”, zei de oud-middenvelder.

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee
432+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie