Derksen fileert ‘grootste Ajax-loser’

Foto: Derksen fileert ‘grootste Ajax-loser’

Vrijdag maakte Ruud Gulit bekend dat Clarence Seedorf bij Ajax zou hebben gesolliciteerd op de functie van technisch directeur. Johan Derksen begrijpt wel waarom de Amsterdammers niet met Seedorf in zee zijn gegaan, die daarnaast ook stevige kritiek uit op Edwin van der Sar.

Seedorf ongeschikt voor Ajax

Aan tafel bij Vandaag Inside legt Derksen uit waarom Seedorf niet geschikt zou zijn voor Ajax. “We hebben het over een beursgenoteerd bedrijf. Als Clarence denkt: goh, dat is wel wat voor mij, of Wesley Sneijder biedt zich aan, kun je als beursgenoteerd bedrijf niet zomaar zeggen: kom maar binnen jongens, zonder dat je een staat van dienst hebt in dat vak.” Dat Ajax nu voor de Duitser Sven Mislintat gaat snapt Derksen echter ook niet. “Maar zo’n Duitser die altijd in de marge heeft gewerkt vind ik ook belachelijk.”

Van der Sar gekraakt

Vervolgens gaat de voetbalanalist helemaal los over Van der Sar. “De grote loser is Van der Sar. Die gaat eerst onderhandelen met een vent in Liverpool (Julian Ward, red.), heeft met een man bij AZ onderhandeld (Alex Kroes), maar dat duurt dan zo lang. Je moet doorpakken als je een goede hebt. Maar wat kan die Van der Sar eigenlijk wel?”

Volgens Derksen heeft Van der Sar ook op trainersgebied een grote fout gemaakt, die stelt dat Peter Bosz naar Ajax had moeten worden gehaald. “Dat is de zoveelste fout van Van der Sar. Hij zou uitermate geschikt zijn in plaats van Heitinga, maar hij is ooit opgestapt voor Van der Sar. Ik wil niet die jongen z’n baan afpakken, maar hij bakt er helemaal niets van.”

Spelen Go Ahead Eagles en Ajax gelijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax afscheid nemen van Van der Sar?

  • Ja, dat is beter voor Ajax
  • Nee, functioneert prima bij Ajax
1582+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie