De Mos tipt Ajax Schreuder-opvolger: “Als ze slim zijn…”

Foto: De Mos tipt Ajax Schreuder-opvolger: “Als ze slim zijn…”

Ajax zoekt nog naar de ideale oplossing voor het opvolgen van Alfred Schreuder. Als het aan oud-trainer Aad de Mos ligt krijgt de huidige interim-manager John Heitinga het vertrouwen, zeker tot het eind van het seizoen.

De Mos denkt terug aan 42 jaar geleden, toen hij zelf interim werd na het ontslag van Leo Beenhakker. “Ik begon ook tegen Excelsior. We wonnen met 7-2, verloren zeventien keer op rij niet, klommen van de zevende naar de tweede plek en haalden de bekerfinale. Als ze bij Ajax slim zijn, gaan ze door met Heitinga”, vertelt De Mos in het Algemeen Dagblad.

‘Onervarenheid is geen probleem’

Dat Heitinga nog onervaren is, kan juist ook een voordeel zijn, denkt De Mos. “Wat je nog niet weet, dat weet je niet. Het gaat erom dat je een klik met de groep hebt. Je kan de beste tactische trainer zijn die er is, maar de spelers moeten het voor je doen.” In jeugdelftallen maakte Heitinga wel al wat vlieguren. “Zijn tijd is nu aangebroken. Je ziet ook dat hij goed overkomt.”

“Ajax weet dat hij kwaliteit heeft, anders schuiven ze hem niet door. En ja, nieuwe processen, zoals een paar keer op rij verliezen en alle negatieve aandacht bij een topclub, kom je vroeg of laat tegen. Maar denk je dat Cruijff en Van Gaal daar het draaiboek al voor klaar hadden liggen?”

Sneijder eens met De Mos

Wesley Sneijder liet in Veronica Offside al weten dat hij ook langer door zou gaan met Heitinga. “Ongeacht wat er tegen Excelsior was gebeurd. Als je iemand interim-coach maakt en hem na twee à drie wedstrijden weer vervangt, is het gelijk klaar. Je moet iemand de tijd geven. Hij kan nu een aardige reeks neerzetten tegen zwakke tegenstanders, maar het belangrijkste is dat hij die ploeg weer lekker laat voetballen. Ik ben in ieder geval al blij dat hij Tadic van de zijkant heeft weggehaald.”

Zou jij ook langer doorgaan met Heitinga?

  • Ja
  • Nee
2009+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie