De Ligt over ‘metamorfose’: ‘Bij Juventus minder krachttraining dan bij Ajax’

Foto: De Ligt over ‘metamorfose’: ‘Bij Juventus minder krachttraining dan bij Ajax’

De overstap van Juventus naar Bayern München lijkt Matthijs de Ligt goed te hebben gedaan. De Oranje-international stelt zelf ook dat zijn transfer naar der Rekordmeister een stuk makkelijker is gegaan dan zijn overstap van Ajax naar Juventus.

Volgens De Ligt was er een wezenlijk verschil tussen zijn overstap naar Bayern en zijn overgang naar Juventus. “Bij Juve ging ik met een Ballon d’Or-winnaar spelen. Met de beste spelers van Europa op hun positie. In het begin keek ik toch wel erg tegen ze op”, vertelt de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar op een gegeven moment besef je dat iemand als Cristiano Ronaldo ‘gewoon’ je teamgenoot is. Hier bij Bayern lopen ook Champions League-winnaars en wereldkampioenen en nu ben ik dat gewend.”

Fittere De Ligt

Dat er gezegd en geschreven wordt dat De Ligt bij Bayern een stuk sneller en fitter oogt vindt de verdediger klinkklare onzin. “Of dat zo is? Nee. Het is juist andersom: bij Juventus ben ik veel mínder krachttraining gaan doen dan bij Ajax. Sterker: bijna niks meer.” Volgens De Ligt is er een simpele verklaring voor dat het nu zo oogt. “Bij Bayern worden andere dingen van me gevraagd. Het maakt verschil of je op zeventig meter van je eigen goal verdedigt, proactief, of dat je ver terug gaat staan op eigen helft. Bij Bayern ben ik de speler die de meeste meters maakt in wedstrijden, bij Juventus maakte ik de minste.”

Hoewel hij bij Juventus heel anders speelde dan bij Bayern, vindt De Ligt zijn Italiaanse tijd heel leerzaam geweest. “In drie jaar Italië ben ik een veel completere verdediger geworden. Het vak écht leren doorgronden, technisch, tactisch, dat wilde ik. Bij Ajax deed ik alles op intuïtie.” De Ligt is tevreden met waar hij nu staat, maar vond wel dat hij zich in een soort rollercoaster bevond. “Je begint als jonge jongen bij Ajax. Eerst is iedereen lovend, alles wat je doet is wow. Daarna komen er ook negatieve commentaren. Als je van nature al een denker bent, én heel zelfkritisch, dan stapelt het zich op.”

Is De Ligt beter op zijn plek bij Bayern dan Juventus?

  • Ja, hij past beter bij Bayern
  • Nee, hij past beter bij Juventus
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie