De Ligt draagt bij aan monsterscore Bayern

Bayern München heeft zondag stevig uitgehaald in de Bundesliga. Mede dankzij Matthijs de Ligt zegevierde de Duitse topclub met 0-7 bij VfL Bochum.

De Ligt begon zondag in de basisopstelling van Bayern. Dat was niet vanzelfsprekend, aangezien de Oranje-international de afgelopen wedstrijden op de bank begon en door een handblessure een vraagteken vormde. Uiteindelijk kreeg trainer Julian Nagelsmann groen licht voor het opstellen van de voormalig Ajax-verdediger en hij beschaamde dat vertrouwen niet.

In Bochum maakte De Ligt zijn eerste Bundesliga-doelpunt. Bij een 0-1 stand, Leroy Sané had de score geopend, kopte de verdediger vanuit een hoekschop raak namens Bayern. Nog voor rust liep de marge op naar 0-4. Kingsley Coman zorgde voor het derde doelpunt en Sadio Mané voor de vierde, nadat de Senegalees kort daarvoor nog een treffer afgekeurd zag worden.

Na rust liep Bayern uit naar 0-7. Mané zorgde vanaf de stip voor de 0-5, waar een eigen doelpunt (Cristian Gamboa) en Serge Gnabry het Bayern-feest compleet maakten. Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui mochten allebei invallen voor de oppermachtige Rekordmeister

Scoreverloop: 0-1 (4′) Leroy Sané, 0-2 (25′) Matthijs de Ligt, 0-3 (33′) Kingsley Coman, 0-4 (52′) Sadio Mané, 0-5 (60′) Sadio Mané (strafschop), 0-6 (69′) Cristian Gamboa (eigen doelpunt), 0-7 (76′) Serge Gnabry

TIP: Wint Bayern de Champions League? Win acht keer je inleg via Unibet!

Gaat De Ligt een sensatie worden bij Bayern?