De Boer toont begrip voor Ten Hag: ‘Dat is heel frustrerend’

Foto: De Boer toont begrip voor Ten Hag: ‘Dat is heel frustrerend’

Frank de Boer heeft zich kritisch uitgelaten over het huidige trainersvak. De oud-trainer van onder meer Ajax en Internazionale zag dat Erik ten Hag met Manchester United de beste wedstrijd van het seizoen speelde tegen Tottenham Hotspur. De Boer vond het echter typerend voor het trainersvak dat het na afloop van de wedstrijd alleen maar ging over de situatie van Cristiano Ronaldo, die tijdens dat duel weigerde in te vallen.

In gesprek met Het Parool verbaasd hij zich dan ook over de vele aandacht voor het incident met Ronaldo. “Maar dan gaat het na afloop alléén maar over Cristiano Ronaldo. Hoe frustrerend is dat?” De Boer ziet zichzelf dan ook niet snel terugkeren in het trainersvak. “Wat me het meest heeft tegengestaan was de negativiteit waarmee het vak is omgeven.”

Oranje

De Boer bezoekt nu voor ViaPlay en de UEFA regelmatig wedstrijden en beleeft voetbal daardoor op een totaal andere manier. “Het is de relaxte kant van het voetbal, zeg maar, en ik houd feeling met het wereldje.” Dat ging volgens de oud-bondscoach van Oranje wel heel anders toen hij nog als trainer actief was. “Ik was vaak om vijf uur wakker en ging dan liggen woelen. Hoe ga ik dit aanpakken? Kort slapen, veel peinzen. Dat vreet aan een trainer. Ze zijn niet voor niks allemaal heel snel grijs.”

De Boer is benieuwd naar het WK en hoe Louis van Gaal het gaat doen met Oranje. “Hij is helemaal in control. Ik vind hem heel relaxed overkomen. Hij zit in een fase van zijn leven waarin hij uitstraalt dat hij alles in handen heeft en overal boven kan staan.”

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Zie jij Frank de Boer nog weer als trainer terugkeren?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, dat denk ik niet
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie