De 10 meest opmerkelijke uitspraken van Sierd de Vos

Soccernews

Als commentator zorgt Sierd de Vos voor gemengde gevoelens. Menigeen stoort zich aan diens uitspraken, waar anderen hem juist kronen tot cultheld. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien bijzondere citaten op een rijtje.

[b]10. Nicolas Anelka[/b]
Sierd de Vos merkt op dat Nicolas Anelka zijn wilde haren heeft verloren: “Het is een beetje een saaie Piet geworden die Anelka. Hij slaat nooit meer iemand neer, schiet niet meer op journalisten en gooit ook niet meer met bloembakken.”

[img]//uploads/nicholas-anelka-special(arsenal)(04-01-2015).jpg[/img]

[b]9. Valencia[/b]
Valencia-aanvaller Pablo Piatti valt met zijn geringe lengte (1,63) op bij Sierd de Vos. “Als Valencia een uitwedstrijd speelt en in een hotel slaapt, dan bestellen ze 22 kamers. De spelers hebben allemaal hun eigen kamer en de trainer neemt dan die kleine Piatti op de kamer. Daar zetten ze dan een kinderbedje voor klaar met Winnie de Poeh en zo.”

[b]8. Carolina Abril[/b]
‎Sierd de Vos brengt een aantal Spaanse voetballers in verband met een mevrouw. “Zegt de naam Carolina Abril u wat? Als u vanavond alleen thuis bent. Of u vrouw slaapt al, dan zou ik even googelen op de naam Carolina Abril. En dan vooral de afbeeldingen. Als u er één vindt waarin ze wel kleren aan heeft en niet iets in haar mond, dan krijgt u een fles Rioja.”

[img]//uploads/spanje-fans(19-07-2015).jpg[/img]

[b]7. Sport1[/b]
Sierd de Vos doet nimmer moeite om zichzelf te verbergen. Zelfs ordinaire reclame voor zijn eigen werkgever schuwt de commentator niet. “Wat zou u toch moeten doen zonder Sport1 op Eerste Paasdag? De hele dag last gehad van de schoonmoeder of van de meubelboulevard, maar dan wordt alles goedgemaakt ‘s avonds om half tien.”

[b]6. Zijn collega’s[/b]
De populariteit van Sierd de Vos is te danken aan diens opmerkelijke uitspraken. Zo concludeert [i]El Sierd[/i] dat bepaalde collega’s samen met hem een opvallende groep vormen. “We zijn net een dierenzender: Emile Schelvis, Sierd de Vos, John de Wolf…”

[img]//uploads/emile-schelvis(1).jpg[/img]

[b]5. Het veld van Levante[/b]
De stem van Sierd de Vos is vaak te horen bij wedstrijden uit de Spaanse Primera División. De fan van Atlético Madrid merkt daarbij op dat bepaalde velden wel erg slecht zijn. “Het is me een akker zeg, dit veld van Levante… Op sommige plekken denk je dat er zeewier groeit, maar er zit ook genoeg reliëf in om te vermoeden dat er asperges worden geteeld.”

[b]4. Wilfred Genee[/b]
Het RTL-programma [i]VI Oranje[/i] is tijdens eindtoernooien altijd een kijkcijferkanon. Sierd de Vos verzorgde vanaf locatie speciale items, gedeeltelijk live. Vanzelfsprekend reageert hij messcherp zodra presentator Wilfred Genee informeert of hij de studio hoort. “Ja, maar wel een uur later, want er is natuurlijk een uur tijdsverschil.”

[img]//uploads/bruno-alves(portugal)(01-06-2014).jpg[/img]

[b]3. Bruno Alves[/b]
Als speler van FC Porto, Zenit Sint-Petersburg en de Portugese ploeg bouwde Bruno Alves een discutabel imago op. Sierd de Vos is dan ook niet verrast wanneer de centrale verdediger weer eens hardhandig ingrijpt. “Die Bruno Alves heeft wel eens vaker aanslagen gepleegd. De Taliban heeft al eens naar hem geïnformeerd, maar Zenit wilde hem niet laten gaan.”

[b]2. Willy Caballero[/b]
Als opvallende doelman van Málaga is Willy Caballero regelmatig het mikpunt van Sierd de Vos. “Willy is een schat van een jongen, maar eigenlijk is hij een geboren loser. Het is een keeper van de Blokker. Je weet wel, waar je onder andere voor een staafmixer terecht kunt. In plaats van het A-merk te kiezen neem je het merk van Blokker.”

[img]//uploads/lionel-messi(fc-barcelona)(08-05-2015).jpg[/img]

[b]1. Lionel Messi[/b]
Als aanhanger van het Spaanse voetbal krijgt Sierd de Vos vaak te maken met Lionel Messi. Na de zoveelste goal van de steraanvaller FC Barcelona reageert de commentator als volgt: “Messi voelt met ons gewone stervelingen mee, met de mensen die morgen om half negen weer ergens moeten zijn en niet tegen hun baas kunnen zeggen: ‘Ja, maar op Sport 1 was vannacht Barcelona – Real tot twee uur.”

Wat is de mooiste uitspraak?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
1704+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:15
6+
‘Frenkie de Jong-nachtmerrie compleet’
21:00
112+
Nederland ontploft over ‘trieste’ Noa Lang
20:44
3+
Koopmeiners evenaart Gullit met winnende goal
20:30
62+
Beschonken Til laat zich gaan tijdens PSV-huldiging
20:23
107+
‘FC Barcelona-spits naar de Eredivisie’
20:14
124+
Lang waarschuwt Feyenoord tijdens PSV-feest
20:01
95+
‘Erik ten Hag-transfer aanstaande’
19:52
19+
Lieke Martens leidt PSG hoogstpersoonlijk naar zilverwerk + contract update
19:45
124+
‘Noodlijdend Vitesse bereikt doorbraak’
19:30
23+
De opstellingen van Excelsior en NEC: geen Cillessen
19:24
328+
‘Arne Slot neemt Feyenoord-spelers mee’
19:11
471+
Ajax-fans gaan los tijdens PSV-huldiging: “Sneu”
19:00
446+
‘Alex Kroes wijst Ajacied de deur’
18:50
14+
Luis Enrique ligt niet wakker van CL-doemscenario: “De zon zal blijven schijnen”
18:30
66+
De Mos lovend over Bosz en kraakt kritische noot over festiviteiten: “Hoort er niet bij”
18:10
0+
Meer bekend over vuurwerkincident PSV-fan Appie
17:50
87+
‘Nieuwe bestemming van Dumfries is bepaald’
17:30
63+
Peer Koopmeiners heeft laatste duel voor Almere City al gespeeld
17:10
756+
‘Doorbraak in onderhandelingen met beoogde Ajax-trainer’
17:00
14+
Download NU de nieuwe SoccerNews.nl-app!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie