“Dat is het grote probleem bij Ajax”

Foto: “Dat is het grote probleem bij Ajax”

Marciano Vink zag Ajax zondagmiddag twee punten verspelen op bezoek bij NEC (1-1), maar toch zag het spel er bij vlagen alleraardigst uit. De voetbalanalist hangt dit deels op aan het optreden van Francisco Conceição.

“Conceição speelde echt fantastisch. Het probleem aan de rechterkant was in één keer opgelost”, concludeert Vink namens ESPN. “Hij had hele mooie dribbels. Hij neemt zijn verdediger mee en dat is voor NEC een groot probleem. Bij de tweede paal komt de ruimte dan te liggen. Hij was constant bezig en in beweging. Zijn voorzetten waren alleen niet altijd heel goed.”

Basisplaats?

De Portugees mist nog rendement, maar weet Vink: “Je tegenstander opzoeken, er voorbij durven te gaan en niet bang zijn om een actie te maken. Hij deed dat in de hele eerste helft.” Genoeg reden om hem te laten staan, zo concludeert hij. “Laat iemand staan en geef hem het vertrouwen. Als je hem aan de rechterkant een aantal wedstrijden het vertrouwen geeft… Hij geeft zo veel extra’s.”

De vraag is echter of trainer Alfred Schreuder dat aandurft gezien de opties voorin. Vink: “Dat is het grote probleem bij Ajax. Je hebt te veel spelers die voor zichzelf vinden dat ze erin moeten staan. Of je nu Berghuis, Bergwijn, Tadić of Klaassen bent: iedereen vindt dat hij moet spelen. Misschien moet Ajax naar een bepaalde cultuur waarin er meer duidelijkheid komt.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Laten staan?

  • Ja
  • Nee
508+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie