‘Daramy uit Ajax-lijden verlost’

Foto: ‘Daramy uit Ajax-lijden verlost’

Mohamed Daramy hoeft ook dit seizoen niet te rekenen op een kans bij Ajax. De Deense aanvaller kwam vorig seizoen voor 12 miljoen euro over van FC Kopenhagen en mag in het shirt van de Deense topclub zijn voetbalgeluk gaan hervinden. 

De Telegraaf schrijft dat de Deense linksbuiten voor een jaar terugkeert naar de club waar het voor hem allemaal begon. Ook transferspecialist Fabrizio Romano maakt melding van de deal. Daramy kreeg in de voorbereiding een nieuwe kans onder trainer Alfred Schreuder, maar leek niet op veel speelminuten te kunnen rekenen. 

Ajax 

De twintigjarige aanvaller wil graag naar het WK met Denemarken. Daar zijn natuurlijk speelminuten voor nodig. Kopenhagen heeft dus wel de mogelijkheid om deze te bieden aan Daramy. Volgens Romano is de officiële aankondiging slechts een kwestie van tijd. 

Dat er géén optie tot koop in de overeenkomst is opgenomen, laat wel zien dat er nog een sprankje hoop is voor Daramy in Amsterdam. Vorig seizoen kwam de Deens international tot twaalf wedstrijden in het eerste van de Amsterdammers, maar wist hij weinig indruk te maken. 

Met de komst van Steven Bergwijn, Francisco Conceição, het feit dat Brian Brobbey ook als hangende linksbuiten uit de voeten kan en Ajax voldoende talent in de jeugdopleiding heeft rondlopen, was er vrij weinig perspectief bij Ajax over. De Deense aanvaller kiest, ondanks een doorlopend contract tot 2026, met een tijdelijke overgang naar zijn thuisland dus voor eieren voor zijn geld. Wellicht kan de huurtransfer en een mogelijk goed WK ook Ajax in de toekomst nog wat opleveren…

TIP:  Wint Ajax van Fortuna Sittard? Dan win jij 1.24x je inzet!

Gaat Daramy nog slagen bij Ajax?

  • Denk het niet
  • Denk het wel
  • Ik moet het nog zien
243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie