Dallinga: ‘Dan vraag je jezelf af of je dit nog wil’

Foto: Dallinga: ‘Dan vraag je jezelf af of je dit nog wil’

Thijs Dallinga is de nieuwste Oranje-international. De spits die dit seizoen zo op dreef is bij Toulouse was de vervanger van de afgehaakte Brian Brobbey. Daar zag het er niet naar uit toen Dallinga bij FC Groningen speelde. In gesprek met ESPN vertelt de spits dat hij na een zware blessure twijfelde om nog door te gaan.

Thijs Dallinga dacht aan stoppen bij FC Groningen

Door zijn blessure werd zijn tijd bij Groningen geen succes. Na een overstap naar Excelsior ging het snel voor Dallinga, die zich na iets meer dan een jaartje bij Toulouse mag melden bij het grote Oranje. “Vier jaar geleden had ik het heel erg zwaar bij Groningen en was ik lang geblesseerd. Het is een mooie bevestiging dat ik hier nu ben en dat ik uiteindelijk door ben gegaan en ben blijven geloven in mezelf”, aldus de 23-jarige spits.

“Ik heb er wel gesprekken met mijn vader over gehad, ook omdat ik zo lang geblesseerd was en uiteindelijk ook het plezier een beetje was verloren in het voetbal. Dan kom je wel op het punt dat het lastig is en dat je jezelf afvraagt of ik dit nog wel wil. Uiteindelijk is het de goede keuze geweest om door te gaan. Het is een hele mooie week om te laten zien aan de bondscoach wat voor stappen ik heb gezet de afgelopen jaren. En ook om te debuteren? Het zou een mooie kers op de taart zijn.”

Debuut?

Het Nederlands elftal speelt aanstaande zaterdag tegen Ierland en een paar dagen later in Portugal tegen Gibraltar. Bondscoach Ronald Koeman heeft niet heel veel spitsen tot zijn beschikking, dus er bestaat een serieuze kans dat Dallinga zijn debuut gaat maken.

Denk jij dat Dallinga gaat debuteren?

  • Ja
  • Nee
199+ Votes

Dallinga was te laat voor hét belletje: ‘Zei nog tegen mijn vriendin…’

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie