Cziommer doet Oranje-voorspelling: “Hij gaat zeker mee”

Foto: Cziommer doet Oranje-voorspelling: “Hij gaat zeker mee”

Simon Cziommer verwacht dat Jeremie Frimpong deel uitmaakt van de definitieve WK-selectie van het Nederlands elftal. Ook Micky van de Ven maakt volgens de voetbalanalist een grote kans.

Frimpong maakt een uitstekende ontwikkeling door bij Bayer Leverkusen. Cziommer durft bij Viaplay een duidelijke voorspelling wel aan: “Frimpong gaat zeker mee. Dat denk ik wel, hij presteert echt geweldig het afgelopen jaar”, zo vertelt de oud-voetballer. “Hij presteert fantastisch, veertien wedstrijden in de basis in een hele sterke competitie. Het is niet dat hij alleen afgelopen weekend goed heeft gespeeld.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Cziommer vervolgt: “Sven Botman zou ik nooit als linksback gebruiken, Van de Ven kan je daar wel gebruiken.” Aron Winter is ook gecharmeerd van de verdediger van VfL Wolfsburg, maar wat hem betreft is het nog te vroeg. Cziommer vindt dat te makkelijk: “Je kan 26 spelers meenemen, dus je kunt twee jonkies er aan laten ruiken.”

Bondscoach Louis van Gaal maakt vrijdagmiddag om 13:00 uur de definitieve WK-selectie bekend. In de voorlopige selectie was plaats voor 39 spelers, waaronder Frimpong en Van de Ven. Zij hebben allebei nog geen A-interland achter hun naam.

7+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie