‘Cristiano Ronaldo naar Amerikaanse MLS’

Foto: ‘Cristiano Ronaldo naar Amerikaanse MLS’

De toekomst van Cristiano Ronaldo bij Manchester United hangt aan een zijden draadje. Mogelijk komt de oplossing in januari vanuit de Amerikaanse Major League Soccer (MLS).

Ronaldo keerde in de zomer van 2021 terug in Manchester. De Portugees groeide meteen uit tot een makkelijk scorende schakel, maar kon niet verhinderen dat United naast Champions League-kwalificatie greep. In de zomer stuurde de aanvaller nadrukkelijk aan op een vertrek en sindsdien kwam hij al meermaals in botsing met manager Erik ten Hag. Na de incidenten tegen Tottenham Hotspur (2-0 zege) is Ronaldo uit de selectie gezet.

Manchester Evening News stelt dat een winters vertrek van Ronaldo een reële optie is. De Portugees heeft een aflopend contract op Old Trafford, maar met toestemming van de United-leiding én Ten Hag is het goed mogelijk dat de samenwerking al in januari ten einde komt.

Miami lonkt

Volgens MEN overweegt David Beckham toe te slaan. Waar de Europese clubs in de zomer niet in de rij stonden, daar wil de eigenaar van Inter Miami dolgraag toeslaan voor de 37-jarige aanvaller. Er is een zogeheten ‘designated player’-positie beschikbaar, waardoor de Amerikaanse club in staat is om het salarisplafond te doorbreken voor Ronaldo.

Beckham hoopt Ronaldo te overtuigen om zijn loopbaan af te sluiten in de Amerikaanse MLS. Het is niet ongebruikelijk dat spelers op leeftijd daarvoor kiezen, met Gareth Bale en Giorgio Chiellini als recente voorbeelden. De vraag is alleen wel of Ronaldo te porren valt voor een vertrek uit Europa…

Moet Ronaldo voor Miami kiezen?

  • Ja
  • Nee
1039+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie