Cocu schaamt zich na bekerblamage: ‘Zeer ontstemd’

Foto: Cocu schaamt zich na bekerblamage: ‘Zeer ontstemd’

Vitesse vloog er gisteren uit in de TOTO KNVB Beker door na strafschoppen te verliezen van de Kozakken Boys. Trainer Phillip Cocu zei na afloop op ESPN zich erg te schamen voor de uitschakeling.

Twee keer kwam Vitesse op voorsprong, maar individuele fouten resulteerden in een 2-2 remise na 120 minuten spelen. “Dit is een blamage. We beginnen goed aan de wedstrijd en komen terecht op voorsprong, maar wisten de tweede goal niet te maken. Na rust herstellen we ons goed en komen we opnieuw op voorsprong. Dan mag je dat nooit meer weggeven. Als je kijkt hoe wij de tweede goal weggeven tien minuten voor tijd, dat mag ons niet gebeuren. Dat is een hele dure fout. Bij strafschoppen weet je dat het een loterij wordt.”

Cocu merkt dat zijn ploeg wel vaker slachtoffer wordt van eigen individuele fouten. “Als dat niet uit de ploeg gaat, ga je heel veel lastige wedstrijden spelen. Tegen Cambuur hebben we het goed gedaan, nu niet. Maar dan nog moeten we zorgen dat we doorgaan. De kansenverhouding was dusdanig dat we vaker hadden moeten scoren.”

‘Zeer ontstemd’

De kersverse Vitesse-coach had zijn ploeg nog zo gewaarschuwd. “Voor hen is het de wedstrijd van het jaar. Als Vitesse heb je dan niet veel te winnen. Het enige wat wij kunnen doen is de volgende ronde halen. Dat is het doel, maar laat je niet verrassen, zei ik. Dat hebben we wel gedaan. Daar was ik zeer ontstemd over. De goals kunnen we niet zo weggeven. Het missen van een penalty neem ik niemand kwalijk, dat kan gebeuren. Het zit bij ons in het gedeelte daarvoor.”

Gaat Cocu slagen bij Vitesse?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie