‘Clubicoon Real Madrid kan toch blijven door enorme inspanning’

Foto: ‘Clubicoon Real Madrid kan toch blijven door enorme inspanning’

Real Madrid strijdt woensdagavond tegen Manchester City voor een plek in de finale van de Champions League. Maar ondertussen is de sportieve leiding ook al volop bezig met de voorbereidingen op de komende transferperiode. Het belooft immers een bijzonder drukke zomer te worden in Santiago Bernabéu. 

Nadat Real het aantal aanwinsten in de voorbije mercato’s beperkt hield, wil de club komende zomer weer hard toeslaan. Daarbij mikt het bestuur onder meer op enkele transfervrije toppers. Met name Antonio Rüdiger (Chelsea) en Kylian Mbappé (PSG) lijken na hun aflopende contract in Madrid te gaan tekenen. Los Blancos sparen zich in beide gevallen alvast een transfersom uit. Maar daar staat wel een riant salaris tegenover. En dus moet er ruimte gemaakt worden binnen het loonbudget. 

Vandaar dat het de bedoeling leek om de aflopende contracten van Gareth Bale, Isco en Marcelo niet te verlengen. Maar in het geval van die laatste zou een verlengd verblijf dan toch niet uitgesloten zijn. De Braziliaanse back is al lang geen vaste basiskracht meer, binnen de kleedkamer blijft hij echter een erg belangrijke rol vertolken. Niet voor niets geldt hij als één van kapiteins. En ook Marcelo zelf zou openstaan voor een verlengd verblijf. Hij zou zelfs bereid zijn om erg ver te gaan om tot een akkoord te komen. 

Laagste salaris

Het grootste struikelblok is zijn huidige salaris, Momenteel zou hij immers acht miljoen euro per jaar opstrijken en zulke bedragen zijn niet langer aan de orde voor de 34-jarige prijzenverzamelaar. Volgens Mundo Deportivo zou hij in het geval van een verlenging zelfs vrede moeten nemen met één van de laagste salarissen in de selectie. Toch zou Marcelo bereid zijn dat offer te maken. Grotendeels uit clubliefde, maar ook omdat zijn zoon het momenteel erg goed doet in de jeugdselecties van Real en er mogelijk zelfs kan doorgroeien richting de eerste ploeg.

TIP: De CL-eindzege voor Real Madrid is goed voor 11x je geld! Pak nu €250 bonus op Circus, klik hier!

Goed om Marcelo te behouden?

  • Ja, belangrijk in de kleedkamer
  • Nee, tijd om door te selecteren
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie