Clasie terug bij AZ, opnieuw defensief FC Volendam

Foto: Clasie terug bij AZ, opnieuw defensief FC Volendam

FC Volendam en AZ trappen om 12:15 uur de Eredivisie-zondag af met een onderling duel. Beide hoofdtrainers hebben intussen hun opstelling bekendgemaakt, waarbij Jordy Clasie terugkeert in het basisteam.

Clasie bij AZ terug in het basisteam

Voor de Alkmaarders is het belangrijk om de wedstrijd tegen FC Volendam winnend af te sluiten. Ze hebben intussen namelijk een voorsprong opgebouwd ten opzichte van Ajax en willen deze graag behouden. AZ begint met Clasie in de basis. De middenvelder moest de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam nog aan zich voorbij laten gaan, maar tegen FC Volendam is hij er weer bij.

Maarten Martens zet hem dan ook weer direct in het basisteam, samen met Kristijan Belić en Dani de Wit. Voorin kiest hij wederom voor Sven Mijnans, Vangelis Pavlidis en Ruben van Bommel. Onder de lat staat Mathew Ryan, die voor zich Yukinari Sugawara, Wouter Goes, Riechedly Bazoer en David Moller Wolfe ziet.

FC Volendam heeft punten hard nodig

Hekkensluiter FC Volendam kan de punten goed gebruiken en speelt tegen AZ dan ook verdedigend. Mio Backhaus begint op doel. De verdediging bestaat Deron Payne, Benaissa Benamar, Damon Mirani, Josh Flint en Brian Plat. In de middelste linie staan Milan de Haan, Robin Maulun en Zach Booth opgesteld.

In de punt van de aanval staan tot slot Vivaldo Semedo en Bilal Ould-Chikh, die voor doelpunten moeten zorgen. De kans op een overwinning voor FC Volendam lijkt echter niet groot te zijn. De laatste zege dateert alweer van 16 december 2023, toen het op bezoek in Friesland van sc Heerenveen won. Sindsdien kwam het niet verder dan enkele gelijke spelen.

Wint AZ op bezoek bij FC Volendam?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, FC Volendam wint
  • Nee, het eindigt in een gelijkspel
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie