Christian Eriksen terug naar Eredivisie?

Foto: Christian Eriksen terug naar Eredivisie?

Christian Eriksen staat nu nog onder contract bij Manchester United, maar daar speelt hij zeker niet alles: tegen West Ham United én Wolverhampton Wanderers zat hij bijvoorbeeld op de bank. Keert de Deen na het lopende voetbalseizoen terug naar Ajax? Het lijkt een mogelijkheid te zijn…

Eriksen naar Ajax?

Op Old Trafford ligt Eriksen nog tot medio 2025 vast, maar volgens talkSPORT zien The Red Devils hem liever voortijds vertrekken, in de aankomende zomer dus. De oud-Ajacied is echter ‘pas’ 31 jaar oud (hij wordt over vier dagen 32, red.) en heeft dus nog wel een aantal voetbaljaartjes voor zich liggen. Er wordt dus ook al voorzichtig gespeculeerd over een mogelijke terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA.

Kortstondige comeback

Twee jaar geleden maakte de middenvelder al een kortstondige comeback in Amsterdam. Toen deed hij dat om zijn conditie op peil te houden, na zijn vertrek bij Internazionale. “Ik ben erg bij dat ik hier kan zijn”, zei de voormalige publiekslieveling van de huidige nummer vijf van de Eredivisie. “Bij Ajax ken ik de mensen, voelt het als thuiskomen omdat ik hier zo lang ben geweest. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en bij Jong Ajax kan ik op hoog niveau in groepsverband trainen.”

“Uiteraard is hij van harte welkom”, voegde John Heitinga, die het op dat moment voor het zeggen had bij de beloften van Ajax, daaraan toe. “Het is mooi dat hij met ons mee kan trainen. Christian is een voetballer die voor veel van onze jongens als een voorbeeld geldt, een inspiratiebron voor de jeugd om hogerop te komen.”

De marktwaarde van Eriksen wordt geschat op dertien miljoen euro, maar vermoedelijk is United wel bereid ‘om met hem mee te denken’.

Goede optie?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie