‘Calvin Bassey moet meteen weg bij Ajax’

Foto: ‘Calvin Bassey moet meteen weg bij Ajax’

Ajax trok in de afgelopen zomer de portemonnee en gaf meer dan honderd miljoen euro uit aan de komst van nieuwe spelers. Veel daarvan bevallen echter niet en Aad de Mos zou Calvin Bassey zo snel mogelijk de deur uit doen…

Ook in januari is Alfred Schreuder hoogstwaarschijnlijk coach in Amsterdam en daar zijn veel fans niet blij mee. De Mos zegt echter in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl: “Fans werken alleen maar vanuit emotie. Als ze iets zeggen en je leest dat, dan moet je vaak lachen. Daar zijn ze ook fans voor. Die betalen dure centen om naar het stadion te mogen gaan. Maar vaak zie je ook op de moderne social media dat ze opstellingen maken. Dan denk ik: jongen, waar heb je het over? Er zijn er ook wel bij die soms met twaalf willen spelen, ‘we moeten geen 4-2-3-1 spelen, we moeten 4-4-3 spelen’.”

Alfred Schreuder

Schreuder blijft dus zitten, maar dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat Ajax opnieuw veel geld uit zal geven op de markt. De Amsterdammers hebben echter al een ontzettend brede selectie: “Die één, twee of misschien wel drie die erbij komen, dat moeten spelers zijn die meteen de hiërarchie in de kleedkamer kunnen beïnvloeden. Zoals dat een jaar of vier geleden het geval was met Blind en Tadic.”

Ook een grote schoonmaak is niet uitgesloten: iemand als Edson Álvarez wordt al weer in verband gebracht met een vertrek… “Als ze hetzelfde bedrag voor hem kunnen krijgen als voor aanvang van de competitie, dan zou ik hem zelf wegbrengen met een strik erom.”

Calvin Bassey

Zijn er nog andere spelers die De Mos zou verkopen als hij het voor het zeggen had in Amsterdam: “Nou, met alle respect voor Bassey, dat zal nooit een Ajax-speler worden. Bij Sánchez krijg je nog de gelegenheid om eens te kijken hoe hij zich manifesteert met de nationale ploeg van Mexico. Grillitsch, daar heb ik mijn twijfels over. Ook over Conceição. Iedereen roept altijd ‘Conceição’, maar ik heb mijn twijfels of hij het wel ziet. En of dat wel een speler is die in de toekomst bij Ajax furore gaat maken…”

Wordt Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar en WK-spel

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder. En in het officiële SoccerNews WK-spel kun je het tegen hem opnemen!

Moet Ajax Bassey nu al weer verkopen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
6292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie