Bruggink kraakt PSV-sterkhouder: ‘Dat is nodig voor een transfer naar Engeland’

Foto: Bruggink kraakt PSV-sterkhouder: ‘Dat is nodig voor een transfer naar Engeland’

PSV won zaterdag eindelijk weer eens een uitwedstrijd bij SC Heerenveen. Cody Gakpo kroonde zich diep in de tweede helft tot matchwinner, waardoor de Eindhovenaren niet opnieuw averij opliepen in Friesland. Ondanks dat PSV waren ESPN-analisten Arnold Bruggink en Kenneth Perez kritisch op het spel van Ibrahim Sangaré.

Bruggink vond dat de Ivoriaan met name zich in de eerste helft te weinig met het spel bemoeide bij PSV. “Hij komt nu wel in een fase waarin hij een elftal mee moet nemen. Met name in de eerste helft tegen Heerenveen vind ik het, voor een speler als Sangaré, gewoon te weinig. Of het nou concentratie is of niet, maar hij laat het echt allemaal gebeuren. Hij begon slecht aan de wedstrijd, allemaal van die halve dingen, ziekenhuisballen naar medespelers. Zo van: ja kijk maar wat je met de bal doet.”

Kritiek op Sangaré

De analist haalde in de studio van ESPN een aantal situaties aan waarin Sangaré een paar keer goed weg kam. “Na een slechte bal loopt het, gelukkig voor hem, met een sisser af. Vervolgens krijgt hij de bal weer terug en dan speelt hij Armando Obispo veel te kort in. Dat is dan een balletje over een meter of twee! Obispo denkt ook: Ja eh, wat moet ik hiermee, dus die peert die bal het veld uit. En zo had Sangaré heel veel van die dingen.”

Bruggink zag dat de middenvelder zich in de tweede helft herpakte. “Dan gaat hij simpele dingen doen en met name de ballen vooruit werden veel beter, waardoor hij eigenlijk mensen vrij gaat spelen en daardoor kun je simpeler doorvoetballen.” Volgens de analist moet Sangaré nog een belangrijke stap zetten wil hij een transfer maken. “Als Sangaré naar Engeland wil, dan moet hij PSV ook echt mee kunnen gaan nemen. Zeker met het oog op de positie waar hij speelt.”

Perez stipte een ander probleem aan van de Ivoriaan. “Hij kan totaal niet communiceren heb ik begrepen, hij spreekt geen enkele taal behalve Frans. Nou en dat spreken de meesten niet bij PSV, dat is dan wel een minder iets, dat maakt het wel moeilijker dan.” Dat kan ook volgens een Bruggink een probleem zijn als wel naar Engeland wil. “Ja hij wil toch naar Engeland? Of wil hij niet door?”

TIP: Wint PSV met 3-0 van Zürich? Pak 7x je inzet bij Unibet!

Is de kritiek op Sangaré terecht?

  • Ja, speelde niet zijn beste wedstrijd
  • Nee, hij is onmisbaar bij PSV
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie