Brobbey wil nieuwe spitsentrainer: ‘Zal ik hem zeggen’

Foto: Brobbey wil nieuwe spitsentrainer: ‘Zal ik hem zeggen’

Brian Brobbey schiet de laatste weken weer met scherp bij Ajax. De spits blijft echter bescheiden en vindt het mooi dat ‘jonge jongens hem als voorbeeld zien’, maar zegt tegelijkertijd ‘dat niet helemaal te begrijpen’.

“Ben ik voor jongetjes een held? Als dat zo is, is dat mooi. Ik heb alleen nog niks bereikt. Dat Drogba wordt gezien als een held, begrijp ik wel. Maar ik heb nog niets bereikt. Dat moet nog komen. Ik zou graag net zo goed willen koppen als hij. Als een bal op volle snelheid komt wordt het vaak moeilijk”, vertelt Brobbey op Ajax TV.

Huntelaar

Ook de naam van Klaas-Jan Huntelaar, technisch adviseur bij de club, valt. “Ah, ik moet straks nog beelden bekijken met hem. We kijken wedstrijden terug om te zien wat ik beter kon doen en wat goed ging. Ik denk dat we een hele goede band hebben. Af en toe hebben we ruzie gemaakt aan de onderhandelingstafel. Maar het was altijd op een normale manier met respect voor elkaar. Toen we samenspeelden was hij mijn mentor. Hij zei wat ik beter kon doen, hoe ik moest staan en hoe ik positie moest kiezen voor het doel. Ik wil ook heel veel doelpunten maken voor Ajax. Daar ben ik nu mee bezig.”

“Hij heeft echt een heel goed linkerbeen. Als ik dat had, had ik ook heel veel doelpunten gemaakt. Daar kan je op trainen. Witschge helpt mij daar vooral mee. Hij vindt zichzelf nog wel heel goed voor zijn leeftijd. Hij vindt zichzelf fantastisch. Ik vind dat Klaas zijn schoenen weer moet aantrekken en ons spitsentraining moet geven. Dat zal ik hem zeggen”, lacht Brobbey.

Benzema

Tot slot wijst hij Karim Benzema aan als de beste spits van het moment. “Ik denk dat hij een fantastische spits is, de beste ter wereld. Hij heeft niet voor niets de Ballon d’Or gewonnen. Het is een spits die kan uitzakken en kan meevoetballen. Het heeft ook met zijn uitstraling te maken. Hij heeft een fantastische uitstraling. Het is heel knap. Het is soms heel moeilijk om je team te dragen. Soms heb je van die momenten dat het niet werkt. Ik ben blij voor hem, ook al ken ik hem niet. Ik zou hem wel willen leren kennen, dan zou ik hem om advies vragen. Hoe hij zo kalm blijft voor de goal. Hij is altijd rustig.”

Brobbey is in potentie absolute wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie