Brobbey heeft hulplijntje naar oud-topspits: ‘Kan hem altijd bellen’

Foto: Brobbey heeft hulplijntje naar oud-topspits: ‘Kan hem altijd bellen’

Brian Brobbey maakt zich op voor het EK met Jong Oranje. Na een teleurstellend seizoen met Ajax kan de aanvaller alsnog een prijs pakken. De spits hoopt zich over het tegenvallende seizoen heen te kunnen zetten en onthult dat hij altijd de hulp kan inschakelen van een voormalig topspits.

Minuten maken bij Jong Oranje

In gesprek met het Algemeen Dagblad onthult Brobbey dat Koeman hem heeft geadviseerd om het EK te gaan spelen met Jong Oranje. “Hij zei: Ik denk dat het verstandig is voor je om daar te gaan spelen en veel minuten te maken.” Of Brobbey anders wel bij de selectie had gezeten durft hij niet te zeggen. “Of ik zonder het EK wel bij het Nederlands elftal zou zitten, weet ik niet. Maar Oranje komt sowieso.”

Brobbey zat eerder al wel bij de selectie en vertelt daar onder de indruk geraakt te zijn van Memphis Depay. “Memphis, goede speler hoor. Ik zag hem daarvoor natuurlijk op tv. De laatste keer dat ik erbij was, viel me op hoe goed en handig hij in kleine partijtjes was. Heel goed.”

Brobbey fitter dan gedacht?

De aanvaller beleefde bij Ajax een wisselvallig seizoen en vaak werd er de vraag gesteld of de aanvaller wel de negentig minuten kon vol maken. Een vraag die Brobbey zelf onzin vindt. “Je zag dat als ik meer ging spelen ik er gewoon aan gewend raakte. Dat lukt niet als je er in, uit, in en weer uit gehaald wordt. Mijn gevoel zei altijd wel dat ik negentig minuten kon spelen.”

Toen het wat minder ging met Brobbey bood voormalig topspits Patrick Kluivert zijn diensten aan. “Hij vroeg hoe het met me ging en hoe ik me voelde. Hij was geïnteresseerd in mijn situatie, gaf me vervolgens zijn nummer en zei: Als er iets is, bel me. Ik ben er voor je en zal proberen je te helpen. Dat heb ik toen niet gedaan, maar ben ik nog wel van plan.”

Moet Brobbey komend seizoen de vaste spits van Ajax zijn?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, ze kunnen beter een andere spits kopen
  • Nee, dat moet Tadic zijn
570+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie