Brenet wil oude liefde pijn doen

Foto: Brenet wil oude liefde pijn doen

Joshua Brenet staat voor een bijzondere middag. De verdediger van FC Twente staat tegenover zijn oude liefde PSV. In dienst van de Eindhovenaren brak Brenet door in het professionele voetbal. Die gevoelens staan zondagmiddag voor 90 minuten (en blessuretijd) zo veel mogelijk uit.

Brenet verruilde PSV voor een avontuur bij het Duitse Hoffenheim. De Nederlandse vleugelverdediger kon geen basisplek veroveren bij de Bundesliga-club. De verdediger werd verhuurd aan Vitesse, keerde daarna terug bij Hoffenheim, maar kon geen blijvende indruk achterlaten.

De Duitse club liet Brenet aan het einde van dit seizoen transfervrij gaan. FC Twente maakte dankbaar gebruik van die optie en legde de rechtsback vast. Tot nu toe maakt de oud-PSV’er een goede indruk in de Grolsch Veste.

Toch is de terugkeer in het Phillips Stadion speciaal voor de rechtsback. “PSV doet me nog wat, het is de eerste keer dat ik terugga naar het Phillips Stadion”, zei Brenet in gesprek met de NOS. “Met de jeugd erbij heb ik acht jaar bij PSV gespeeld, de club heeft altijd een speciale plek in mijn hart.”

FC Twente is bezig aan een sterk seizoen. De ploeg doet mee om dezelfde plaatsen als PSV. Toch is er wel een belangrijk verschil, merkt Brenet. “Bij PSV moet je altijd eerste of tweede worden. Hier is het meer het gevoel dat het mag.”

Dat zorgt voor een andere druk bij FC Twente dan bij PSV – en dat zal voor de wedstrijd waarschijnlijk niet anders gelden. “Dat geeft je een stukje vrijheid als persoon en in je hoofd. Je kan hier dromen en ambities hebben.”

Twente wint van PSV

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

8+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie