Breaking: Van Wonderen weg bij Heerenveen

Foto: Breaking: Van Wonderen weg bij Heerenveen

Kees van Wonderen vertrekt aan het einde van het seizoen bij sc Heerenveen. Dat heeft de Friese club via de officiële kanalen bekendgemaakt. Een dergelijk scenario leek er al aan te komen, nadat er gesprekken tussen Heerenveen en Maurice Steijn uitlekten. Laatstgenoemde lijkt dan ook de voornaamste kandidaat om Van Wonderen op te volgen.

Heerenveen en Van Wonderen in goed onderling overleg uit elkaar

Heerenveen en Van Wonderen zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen om na het huidige seizoen afscheid van elkaar te nemen. Algemeen directeur Ferry de Haan vertelt in een reactie op de clubsite dat de gesprekken tussen beide partijen goed zijn verlopen. “We hebben recent met elkaar gezeten om te praten over de toekomst. Dit was een open en eerlijk gesprek waarbij we hebben geconcludeerd dat van beide kanten niet alle vinkjes op groen stonden om de samenwerking te verlengen.”

Volgens De Haan is de samenwerking tussen beide partijen altijd op een goede manier verlopen. “Tijdens zijn periode als hoofdtrainer heeft Kees zich altijd ingespannen om zowel op sportief vlak als in de verdere professionalisering rondom ons eerste elftal stappen te maken. Vorig seizoen was dit succesvol, wat resulteerde in een mooie achtste plaats. Ook dit seizoen zijn we nog in de race voor een play-offticket om Europees voetbal. Gezamenlijk blijven we keihard werken om dit seizoen succesvol af te sluiten.”

Van Wonderen kijkt terug op geslaagde Heerenveen-periode

Ook Van Wonderen kijkt in een reactie positief terug op zijn tijd bij Heerenveen. “We zijn de afgelopen seizoenen bezig geweest met een proces waarbij we binnen de club de randvoorwaarden voor een topsportomgeving wilden implementeren en borgen. Ik denk dat we hier goede stappen hebben gemaakt. Bij mijn aanstelling heb ik gezegd dat we de ambitie hadden om binnen drie jaar structureel voor kwalificatie om de play-offs te spelen. Vorig seizoen zijn we daarin geslaagd en ook dit jaar hebben we nog alles om voor te spelen. Ik kijk dan ook terug op een mooie periode die ik dit seizoen samen met supporters, spelers en staf hoop te bekronen.”

Is Steijn een goede opvolger?

  • Ja, direct vastleggen
  • Nee, liever een andere trainer
242+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie