Brazilianen vrezen nu al de ‘brute vorm’ van Messi

Foto: Brazilianen vrezen nu al de ‘brute vorm’ van Messi

Aanstaande vrijdag neemt het Nederlands elftal het op tegen Argentinië, in de kwartfinale van het WK. De winnaar van het onderonsje treft vervolgens de winnaar van Brazilië – Kroatië in de halve finale.

En dus zou het zomaar kunnen dat Dani Alves zijn oud-ploeggenoot en goede vriend Lionel Messi tegen gaat komen. “Messi ís op dit moment Argentinië”, weet de ervaren rechtsback van de Seleçao. “Alles gaat via hem, alles gaat via zijn voeten. Ik denk dat hij in brute vorm is. Hij is zonder enige twijfel een van de spelers om rekening mee te houden op dit WK. Maar we moeten nog niet denken aan de halve finale, eerst de kwartfinale tegen Kroatië.”

‘Enorme druk op schouders Messi’

Ook Ibrahim Afellay, die bij FC Barcelona met Messi heeft samengespeeld, steekt de loftrompet uit voor de linksvoetige magiër. “Hij moet het doen, hij moet Argentinië naar die prijs loodsen. Je kunt je voorstellen dat de druk op zijn schouders enorm is”, zegt Afellay bij de NOS.

Van een dosis druk raakt Messi niet in de war, weet de Nederlander. “Messi weet heel goed hoe hij met die druk om moet gaan, want hij verbetert nog altijd het ene record na het andere. Hij is al jaar in jaar uit de beste. En dat is hij nog steeds. Heel Argentinië leunt op hem. Hij neemt iedere keer de verantwoordelijkheid en is beslissend.”

‘Stoppen op ultieme hoogtepunt’

Carlos Rexach, oud-trainer van Messi bij Barça, zegt tot slot in gesprek met Super Deportivo Radio: “Hij voelt de druk op zijn schouders die geen ander mens zou kunnen dragen. Mensen geloven dat hij de oplossing is voor alles. Ik zou hem vragen te stoppen als hij het WK heeft gewonnen. Het is het mooiste met goud omlijste einde, hoger kan hij niet reiken. Hij moet afscheid nemen als wereldkampioen”, stelt Rexach tot slot.

Wordt Brazilië wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Welke ploeg acht jij sterker?

  • Brazilië
  • Argentinië
  • Volledig gelijkwaardig
193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie