Brands en Stewart verrast door besluit van Nistelrooij

Foto: Brands en Stewart verrast door besluit van Nistelrooij

PSV bracht woensdagmiddag het nieuws naar buiten dat Ruud van Nistelrooij per direct is opgestapt. Op de persconferentie lieten algemeen directeur Marcel Brands en technisch Earnest Stewart weten vooral verrast te zijn door het besluit van Van Nistelrooij. De Eindhovenaren zullen nu op zoek moeten gaan naar een complete nieuwe technische staf omdat ook André Ooijer en Fred Rutten stoppen na het huidige seizoen.

Brands en Stewart zagen opstappen van Nistelrooij niet aankomen

“We zijn vanochtend verrast door de mededeling dat Ruud per direct stopt als hoofdcoach van PSV”, begon Brands de persconferentie. “Afgelopen weken zijn er een aantal gesprekken geweest met Ruud over een aantal interne zaken. Om een misverstand te voorkomen: wij hebben de spelersgroep verwezen naar de trainer. Gister hebben we op verzoek van Ruud nog een gesprek gevoerd. In onze ogen was dat een goed gesprek, waarin we tot de conclusie kwamen om vandaag gezamenlijk de selectie toe te spreken, zodat de volledige focus op de wedstrijd van AZ zou gaan. Dat de problemen die erkend waren voor na het seizoen waren en welke oplossingen we dan konden we vinden.”

Ook Stewart had niet op het bericht van Van Nistelrooij gerekend. “Ruud is gister (dinsdag, red.) bij mij gekomen, toen hebben we een gesprek gehad. Daar kwam uit voort dat we het gesprek verder in de avond zouden vervolgen. We zijn uit dat gesprek gekomen en hadden het gevoel dat de volledige focus op zondag zou gaan. We zouden de spelersgroep vandaag toespreken en het vervolg over het weekend heen tillen. Vanmorgen kwam Ruud bij me langs en toen heeft hij mij verrast met de mededeling dat hij per direct zou stoppen. Ik heb Fred gevraagd om aanstaande zondag op de bank te zitten in een moeilijke tijd voor PSV. Allemaal zeer vervelend en verrassend na het gesprek hoe we gister uit elkaar zijn gegaan.”

Brands steunde Van Nistelrooij

Brands ging vervolgens op de vraag in van ESPN-presentator Milan van Dongen over de mogelijk onvrede die speelde over Van Nistelrooij. “Het was duidelijk dat André zou stoppen en ook Fred. Dat baarde ons wel zorgen, daar hebben we met Ruud over gesproken, hoe gaan we dat oplossen? Toen kwamen er ook wat signalen uit de groep. Wij hebben gezegd: bespreek dat met de trainer. Dat is ook gebeurd.”

Dat Van Nistelrooij niet de volledige steun zou hebben gehad van de PSV-clubleiding noemt Brands onzin. “Nou, dat hebben wij zeker wel gedaan. Er is binnen de club niemand bezig geweest met de gedachte om niet verder te gaan met Ruud.”

Brands haalde Van Nistelrooij zelf over om dit seizoen als hoofdtrainer van PSV te beginnen, maar de algemeen directeur ziet opnieuw een clubicoon beschadigd vertrekken. Eerder dit seizoen vertrok John de Jong ook al uit eigen wil. “Ruud en John de Jong zijn beide zelf gestopt, dat is een andere situatie dan als wij wilden stoppen. Maar natuurlijk doet dit iets met de club. Ruud heeft ook aangegeven dat hij mede door mijn komst de stap wilde maken, daar heb ik voor honderd procent achter gestaan, tot op de dag van vandaag. Dit doet pijn, dat iemand de club zo verlaat, want naast een clubicoon is hij ook een heel fijn mens.”

Eindigt AZ tegen PSV in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Snap jij dat Van Nistelrooij is opgestapt?

  • Ja, logisch besluit
  • Nee, had gewoon aan moeten blijven
360+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:23
46+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
9+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
96+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
141+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
72+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
341+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
45+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
153+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
162+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
217+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
32+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
61+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
216+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1558+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
52+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
202+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
280+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
42+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
132+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
71+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie