Branderhorst over Cillessen: “Hoop niet waar”

Foto: Branderhorst over Cillessen: “Hoop niet waar”

Mattijs Branderhorst keepte woensdagavond voortreffelijk tegen Feyenoord, maar fungeert dit seizoen vooral als reservedoelman bij NEC. De sluitpost merkt dat het verschil niet levensgroot is.

“Het verschil is kleiner dan ik van tevoren had gedacht”, vertelt Branderhorst tegenover Voetbal International. “Het blijft lastig om precies te zeggen wat dat verschil is. Jasper en ik zijn ook niet hetzelfde type keeper. Ik hou ervan om wat meer buiten mijn doel te keepen en hoge ballen te pakken. Ik denk dat Jasper het wat meer op de lijn doet en daar ook heel sterk in is. Wat we wel allebei doen, is het er allemaal zo makkelijk mogelijk uit laten zien.”

Goede relatie

Branderhorst heeft ondanks de concurrentiestrijd een goede band met Cillessen. De goalie daarover: “Onze samenwerking verloopt echt prima. Als ik terugdenk aan de kritiek die Jasper eerder dit seizoen kreeg, vooral rond de bekendmaking van de WK-selectie van Oranje, dan is daarvan een hoop niet waar. Het is niet zoals ik hem ken en zoals onze relatie is. Ik sta graag met hem op het veld en ik vind het leuk om met hem de concurrentiestrijd aan te gaan en van hem te leren. Ik houd hem ook scherp.”

Toch wil Branderhorst vooral spelen. De komst van Cillessen deed hem dan ook pijn. “Het is ook een logische, menselijke reactie. Daarna ben ik het niet persoonlijk gaan zien en heb ik nagedacht vanuit het oogpunt van de club. Ze hebben aangegeven dat ze stappen vooruit willen maken en daarbij grote namen willen terughalen die ooit veel hebben betekend voor NEC. Dan snap ik het dat ze het buitenkansje aangrijpen als Cillessen beschikbaar is.”

Een clean sheet voor NEC tegen Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Branderhorst een mooie stap maken in de zomer?

  • Ja
  • Nee
1542+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie