Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC

Foto: Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC

Voor Jasper Cillessen is de bekerfinale tegen Feyenoord een speciale wedstrijd. Hij groeide op als supporter van NEC en kan nu met deze club een prijs pakken. “Als jongen van de club is dit anders dan alles wat ik heb meegemaakt. Bij Ajax en Barça verwacht je prijzen te winnen. Maar met NEC geschiedenis schrijven is me veel meer waard.” De doelman kijkt terug op de afgelopen periode, maar blikt ook vooruit op de finale.

Bij NEC vond Cillessen de beste versie van zichzelf terug

Cillessen groeide op in de regio van Nijmegen en voelt zich hier thuis, verteld hij in gesprek met NU.nl. Hij is blij dat hij terug is gekeerd naar Nederland en nu bij NEC speelt. De doelman geeft aan dat hij het zwaar heeft gehad, maar nu hij weer in Nederland is hulp kan zoeken bij vrienden en familie. “Het hielp dat ik op moeilijke momenten even bij m’n broer kon eten, met m’n neefje en nichtje kon spelen of met vrienden kon afspreken. Dat kon niet toen ik in Valencia zat. Maar je kunt wel stellen dat ik mezelf moest hervinden na die moeilijke tijd.” De personen om Cillessen heen én de club hebben hem altijd geholpen geeft hij aan. Zo bleef Rogier Meijer altijd achter hem staan en bleven de fans van NEC hem ook steunen in de zware tijden.

Buiten Nijmegen heeft hij veel kritiek gekregen en daar is Cillessen het zeker niet mee eens. “In Spanje heb ik 24 procent van mijn strafschoppen gestopt. Eén op de vier. Dat is volgens mij best aardig. Of ik tegen Feyenoord weer een strafschop ga pakken? Ik hoop dat dat niet nodig is, maar anders ben ik er klaar voor.” Naast de bekerwinst speelt NEC op zondag ook voor Europees voetbal. Met de club weer Europa ingaan zou fantastisch zijn voor de doelman. “De laatste keer dat we Europees speelden stond ik op de Europese lijst, maar speelde ik als jong broekie niet mee. Ik zou die Europese magie graag eens meemaken in De Goffert. Op donderdagavond een Europese wedstrijd, met de stadionlampen aan. Dat lijkt me gaaf.”

Kan Cillessen het Feyenoord moeilijk maken?

  • Ja, Feyenoord gaat het lastig krijgen
  • Nee, ook Cillessen kan weinig doen aan de Rotterdamse overmacht
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie